Európa bajnoki sikerektől az általános iskolás dobogóig

Sportlövészet 2019.04.08.
Az EB végeztével kicsi hiányérzetünk maradt amiatt, hogy nem volt versenyzőnk az egyéni döntőkben, de sok tapasztalatot szerezve ez sikerülni fog a következő versenyeken.

Március végén fejeződött be az eszéki 10 méteres Európa Bajnokság, amelyen a KSI-t 4 versenyzőnk képviselte. Junior lányaink, Fábián Sára és Komáromi Panni a légpisztolyos csapatversenyben a zsombói Jákó Miriammal kiegészülve ezüstérmet szereztek. Az oroszokkal vívott aranymeccs során 15:15-ös állás után az ellenfél szerzett pontot, így lányaink a dobogó második fokára állhattak fel. Tamási Péter a magyar csapat legjobbjaként a középmezőnyben végzett a junior légpisztolyos fiúk egyéni versenyében. Egri Viktória az egyéni verseny során még nem lőtt jól, de a Tokióban debütáló vegyes páros versenyen már jól teljesített, és Antal Balázzsal (UTE) az oldalán a 6. helyet szerezte meg, csak a kevesebb belső tízes választotta el őket a döntőtől. Viki a női csapatversenyben Sike Renátával (BHSE) és Major Veronikával (Keszthely) a negyedik helyen végzett. 

Az EB végeztével kicsi hiányérzetünk maradt amiatt, hogy nem volt versenyzőnk az egyéni döntőkben, de sok tapasztalatot szerezve ez sikerülni fog a következő versenyeken.

Junior válogatottjaink felkészülésébe a nagypályás edzések épülnek be a légpisztolyos mellé, és májusban már nemzetközi versenyekkel hangolódnak rá a junior világ kupára, és a tűzfegyveres EB-re.

Egri Viktória felnőtt világ kupákra készül, április végén Pekingben, május végén Münchenben, majd június végén a minszki Európa Játékokon szerepel.

Mindeközben legfiatalabb versenyzőink az elmúlt hétvégén bizonyították, hogy jó úton járnak a válogatottság felé. Pénteken az UTE Mexikói úti lőterén rendezték meg az Általános Iskolások Budapest Bajnokságát.

A lányok versenyét Dézsi Vivien nyerte, míg Ozsváth Réka a dobogó második fokára állhatott. Mindketten új egyéni csúcsot lőttek. A fiúk versenyében Mezei Konrád lett harmadik. További két versenyzőnk harcolta ki az országos döntőbe jutást.

A szombati Téli Kupa III., és egyben utolsó fordulóján derült ki, hogy az év eleji versenysorozatban ki hol végzett.

Serdülő lányaink nem engedtek más egyesületbelit a dobogóra, Budai Brigitta győzött, Dézsi Vivien a második, míg Boros Viktória a harmadik helyen végzett. Az ifi lányok versenyében Ozsváth Réka a harmadik helyet szerezte meg.

A tavaly év végi iskolai toborzásaink, bemutatóink eredményeként megnőtt a legifjabb csoportjaink létszáma, és sok új lövészpalántánk kezdi el a versenyzést az elkövetkező időszakban.

HAJRÁ KSI!

Videók

Ajánló

A Magyar Sportlövők Szövetsége ezen a héten rendezte meg válogató versenyeit az augusztusi olimpiai kvalifikációs riói világkupára, és a szeptemberi bolognai tűzfegyveres Európa bajnokságra. A női versenyszámok mind a négy napján KSI-s győzelem született!
Mind a lányok között, mind a fiúcskáknál KSI-s versenyző lett idén az általános iskolások országos bajnoka!
A Fehér úton rendezték meg sportlövőink számára az ötödik ranglista versenyt, melyen a légpisztoly mellett sport- és szabadpisztollyal is lőállásba állhattunk.
Az EB végeztével kicsi hiányérzetünk maradt amiatt, hogy nem volt versenyzőnk az egyéni döntőkben, de sok tapasztalatot szerezve ez sikerülni fog a következő versenyeken.
Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.