ÉV VÉGI IDÉNYKEZDÉS NYÍREGYHÁZÁN

Sportlövészet 2017.11.27.
Szakosztályunk legjobb versenyzői hétvégén Nyíregyházán a 15 ország részvételével megrendezett Hungarian Open nemzetközi versenyen vettek részt.

Szakosztályunk legjobb versenyzői hétvégén Nyíregyházán a 15 ország részvételével megrendezett Hungarian Open nemzetközi versenyen vettek részt. A kétnapos viadal szombati versenynapján junior és felnőtt versenyt bonyolítottak le. A junior fiúk légpisztoly 60 lövéses versenyszámában Tamási Péter új egyéni csúccsal a harmadik helyen került döntőbe, ahol végül az ötödik helyen végzett. Hajdu L. Márk a mezőny egyik legfiatalabb versenyzőjeként kiváló teljesítménnyel éppen lemaradt a döntőről, így a 9. helyen végzett.

 

Junior lányaink közül hárman is döntőztek. Egri Viktória a második legjobb eredménnyel, az újonc Fábián Sára az ötödik, míg Forrási Boglárka a hatodik helyen kezdte meg a döntőt, ahol végül Viki a harmadik, Sára a negyedik, míg Bogi a nyolcadik helyen végzett.

 

Máthé Edit edzőnk, és egyben Európa bajnok versenyzőnk a futócéllövők női normál számában nagyszerűen küzdött, végül 6:4 arányban győzedelmeskedett a bronzmeccsen ukrán ellenfelével szemben.

Női légpisztolyos versenyzőink közül ketten döntőztek. Mihalkó Nikoletta egy éves kényszerszünet után harmadik helyen került döntőbe, ahol az ötödik helyen végzett. Nemes Adrienn új pisztolyával először versenyzett, és bár szolid eredményt lőtt vele, de döntőzni tudott, ahol végül a negyedik helyen végzett.

A verseny második napján csak felnőtt kategóriában rendeztek versenyt. Ezen a napon két versenyzőnk döntőzött. Egri Viktória az ötödik, Nemes Adrienn a hatodik helyen döntőzött, végül Adri a hetedik, Viki a nyolcadik helyen végzett. Három junior - Gulyás Claudia, Forrási Boglárka, Kókai Réka -, és egy ifi korú versenyzőnk - Fábián Sára - lemaradt ugyan a női döntőről, de jó eredményeket lőttek, ami biztató a két hét múlva kezdődő EB válogatás szempontjából.

Fotók
Videók

Ajánló

Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!
Százhalombattán rendezték meg az év első versenyét sportlövőink számára, amely a márciusi eszéki légfegyveres EB első válogatója volt. Szombaton a junior lányok és nők léptek először lőállásba. Fábián Sára a juniorok versenyét nyerte, míg Komáromi Panni a harmadik, Kókai Réka a negyedik helyen végzett.
A Jövünk utánpótlás magazin készített interjút Egri Viktóriával.
Hétvégén, Szekszárdon rendezte meg a magyar szövetség a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen 13 ország válogatottjai mellett a legjobb magyar lövők is lőállásba álltak. A KSI 10 versenyzővel vett részt a legrangosabb hazai eseményen.