Felnőtt Ifjúsági és Parakenu rangsoroló siker!

Kajak-kenu 2019.05.14.
Szolnok adott otthont az idei első komoly megmérettetésnek a kajak-kenusoknál.

Gazsó Dorka 19 évesen, első éves u23-kent, 2. tudott lenni, az Olimpiai Bajnok Csipes Tamara mögött, K1 500 méteren.

„Már azon is csodálkoztam, hogy bejutottam a döntőbe

– nyilatkozta a rendkívül fiatal Gazsó Dorka. – Első éves U23-as versenyző vagyok, szóval most még csak az a célom, hogy kijussak egy korosztályos világversenyre, de ha sikerül addig is néhány skalpot gyűjtenem a felnőttek között, akkor nagyon boldog leszek.”

Ebben a futamban a szintén 19 éves Biben Karina 7. Lett.

 

Kenu kettes 1000m -en Mike Róbert új párral, a Dunaújvárosiak fiatal versenyzőjével Hajdu Jonatánnal 2. helyen ért célba.

Ifi egyes 1000m-en, Redl András 1 tized másodperccel maradt le a dobogó legfelső fokárol. 

Ifi lány 500m-en, Kőhalmi Emese 2. , és ifi lány 1000m-en szintén ezüstöt lapátolt össze. 

Gratulálunk versenyzőinknek!

Hajrá KSI!

Fotók
Videók

Ajánló

Remekül ment az elmúlt hetekben a felmérőversenyeken Kammerer Zoltán és a 20 éves Varga Ádám párosa. A KSI ifjúsági világbajnokával a közös munkáról és az előtte álló feladatokról beszélgettünk.
Agócs Mihály edzőnk beszél az újraindulásról, az M4 Sport Jövük! utánpótlás magazin 24. részében.
A kéthónapos kényszerpihenő után gőzerővel készülnek a KSI kajakosai a késő nyári és őszi feladatokra; a fővárosi klub utánpótlásedzőjét, Agócs Mihályt kérdeztük.
Sérülésekről, betegségekről szólt az elmúlt két éve Varga Ádámnak, aki 2017-ben 18 évesen még K-1-ben szerzett ifjúsági világbajnoki címet. A KSI SE fiatal versenyzője szerencsére meggyógyult, ráadásul amikor Kammerer Zoltánnal ül össze, akkor “muzsikál” alattuk a páros, így Matyus Zsolt tanítványa megcélozta Tokiót.
A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, ami az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.