Gulyás Michelle csapatban junior Európa-bajnok

Öttusa 2018.06.20.
A Barcelonában megrendezett junior Európa-bajnokság női döntőjének napján Guzi Blanka ezüstérmes lett, a Guzi Blanka - Gulyás Michelle - Kalincsák Eszter összetételű magyar csapat pedig aranyérmet szerzett.

Egyéniben Gulyás Michelle a 4., Kalincsák Eszter a 11., Kiss Virág pedig a 24. helyen végzett.

“Ahol két versenyző is éremért fut és a csapat aranyat nyer, az a verseny számunkra igazán pozitív mérleget mutat”- értékelt Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

A még U19-es korosztályú Gulyás Michelle remekül kezdte a vívást, bár a végére kicsit elfáradt. A női szövetségi kapitány azzal a megfontolással nevezte a junior kontinensviadalra, hogy a vívást pozitív érzésekkel fejezze be és ez sikerült. (18/10-es eredményével a negyedik helyen végzett)

Lovaglásban mindössze két verőhibája volt, talán ez a néhány pont volt, ami elválasztotta a dobogótól.

 

Forrás: pentathlon.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Öttusázóink a Nemzeti lovardában csiszolják tudásukat.
Az október 26-28. között lezajlott varsói Olimpiai Reménységek Versenyéről (Olympic Hopes) a magyar delegáció 7 arany-, 4 ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.
Mestermunka című sorozatunkban hétről hétre olyan edzőket mutatunk be, akik a pályafutásuk során mindvégig példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végeztek. Akikre a tanítványaik nemcsak jó szívvel gondolnak, hanem büszkék is rájuk; arra, hogy a kezük alatt fejlődhettek élsportolókká. E heti vendégünk Takács Péter, a KSI öttusaszakosztályának vezetője, vívóedző. A kiemelkedő edzői tevékenységet és nevelő-oktató munkát végző sportszakemberek elismerésére alapított Bay Béla-díj 2015-ös jutalmazottja, ugyanettől az évtől mesteredző. Ő a többszörös junior és felnőtt világ-, illetve Európa-bajnok Kasza Róbert, valamint a fiatalok és a felnőttek mezőnyében szintúgy világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia nevelőedzője, de a legfiatalabbak közül az ifjúsági olimpián szereplő, 17 éves kora dacára már felnőtt vb-ezüstérmes Gulyás Michelle is a tanítványa.
Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.
A 17 esztendős öttusázó, Gulyás Michelle elmondása szerint a szezon legfontosabb eseménye az ifjúsági olimpia, s csúcsformáját is ehhez igazították. Ez különösen biztató, ha arra gondolunk: a KSI SE fiatalja szeptember 9-én Mexikóvárosban felnőtt világbajnoki ezüstérmet nyert vegyes váltóban.