Gulyás Michelle - legjobb magyarként - az ötödik helyen végzett

Öttusa 2020.01.31.
Legjobb magyarként Gulyás Michelle az ötödik helyen végzett a budapesti Peridot nemzetközi fedett pályás öttusaverseny női döntőjében, melyet a címvédő brit Joanna Muir nyert meg.

A szerdai selejtezőben hatvanan indultak. A hat magyar versenyző közül négy jutott tovább a döntőbe, a legjobb 36 közé, de csak hárman - Alekszejev Tamara, Guzi Blanka és Gulyás Michelle - versenyeztek pénteken. (Földházi Zsófia államvizsgája miatt kihagyta a finálét.) A válogatott kerettagok közül eleve többen hiányoztak sérülés és betegség miatt.

A mezőny egyik legfiatalabb tagja, a 2000-es születésű Gulyás három szám után hatodik helyen állt. A lövészetből és futásból álló kombinált számnak nyolc másodperccel az éllovas francia Elodie Clouvel után vágott neki. A két éve ezen a versenyen ezüstéremmel a felnőttek közé berobbanó Gulyás a medencében a harmadik legjobb időt úszta, a vívása is jól sikerült, a lovaglásban egy hibája volt, rögtön az első akadályt verte le. A zárószám is remekül sikerült Gulyásnak, aki egy helyet javított. A másik két magyar közül Alekszejev Tamara 18., Guzi Blanka 21. lett.

"Az egész nap jó volt, különösen a futásomnak és a vívásomnak örülök. Mindkét edzőtáborban ezen a két számon volt a hangsúly, meg is lett az eredménye. Tavaly a vívással problémáim voltak, mostanra viszont sikerült összerakni. Tudatosan vívtam, nagyon jó tusokat is adtam. Ez az eredmény lendületet ad a világkupához" - mondta az MTI-nek Gulyás.

Az idény eleji helyzetfelmérésnél ezúttal komolyabb tétje van a Peridot nemzetközi fedett pályás viadalnak, mivel pontokat ad az olimpiai kvalifikációs ranglistára.

Peridot nemzetközi fedett pályás verseny, női döntő:

1. Joanna Muir (brit) 1395 pont
2. Annika Schleu (német) 1389
3. Elodie Clouvel (francia) 1381
...5. Gulyás Michelle 1365
...18. Alekszejev Tamara 1317
...21. Guzi Blanka 1303

Részletes eredmények ITT!

Szombaton a férfiak döntőjét rendezik, három magyarral - köztük Regős Gergellyel és Bereczki Richárddal - a mezőnyben.

Infó: MTI, fotó: Koncz György

Fotók
Videók

Ajánló

Bereczki Richárd a dobogó harmadik fokára állhatott a New Pentathlon Format-elnevezésű verseny eredményhirdetésén. A negyedik helyen Koleszár Mihály, a hatodikon Regős Gergely, a tizediken Gyurka Márk Manó végzett. A nők mezőnyében KSI-s versenyző nem állt rajthoz.
Hosszú idő után végre rajthoz állhattak a KSI SE öttusázói: csütörtökön és pénteken a Postás SE pályáján rendeztek laser run felmérőt.
A KSI öttusaszakosztályának vezetőjétől, Takács Pétertől érdeklődtünk a kényszerszünet utáni újraindulásról.
A mindenki által jól ismert egészségügyi helyzet és a hatályos jogszabályok értelmében a Fővárosi Nagycirkusz március 13. óta nem tart hagyományos értelemben vett előadást. Ugyanakkor a Fővárosi Nagycirkusz heti rendszerességgel - a közösségi csatornák felhasználásával - online programot sugároz nézőinek.
Gulyás Michelle egyéni bronzérme mellé csapatban egy arannyal is gazdagodott a hétvégi utánpótlás országos bajnokságon. A hétvégén megrendezett U24 Gérecz Attila emlékversenyt Erdős Rita (Trion SC) nyerte, megelőzve Simon Saroltát (Csepel) és Gulyást.