Győzelem és második hely a Molnár János Emlékversenyről

Asztalitenisz 2017.02.05.
Huszon kettedik alkalommal szervezik meg a tragikusan fiatalon elhunyt Molnár János emlékének szentelt asztalitenisz-viadalt Budapesten. A 13 éves fiú 1995-ben versenyre utazott, amikor autóbalesetben elhunyt, így klubja, a BVSC-Zugló minden évben ezzel a versennyel adózik emléke előtt.

A négynapos versenyre 14 ország 215 versenyzője nevezett.  Csütörtökön az U11-es és U12-es újonckorosztály versenyeit rendezték meg. Az U12-.es kategoriában a legtovább jutó magyar játékos tőlünk volt, Straubinger Balázs személyében aki az 5-8 helyen végzett és a verseny győztesétől kapott ki az angol Aadil Anandétól 2:3-ra. Az U13-as korosztályban 88-an álltak asztalhoz. Reggeltől estig mentek a küzdelmek a csarnokban és végül Magyar himnuszt hallhattunk hiszen Huzsvár Erik állhatott a dobogó legfelső fokára akitől a verseny során egy szettet tudtak elcsenni. A döntőben a spanyol Pau Lloretett múlta felül 3:0-ra.

Szombaton a serdülők álltak asztalhoz. A selejtező csoportból ketten tudtak tovább jutni a mieink közül Terék Norbert és Huzsvár Erik került fel a 64-es főtáblára. Erik a legjobb 8 közé tudta beküzdeni magát ahol a verseny első számú kiemeltje ellen az Ír Cathcart Owentől szenvedett vereséget 1:3 arányban. Norbi az elődöntőben került össze az Eriket búcsúztató Ír fiúval azonban sima 3:0-as győzelemmel lett vége a találkozónak. A döntőben a hazai pályán versenyző Both Olivérrel (BVSC ZUGLÓ) került össze ahol a Bvsc-s fiú diadalmaskodott 3:0-ra.

 

Fotók
Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.