Három KSI-s játékos az U15 Európa Bajnok vízilabda válogatottban

Vízilabda 2019.07.28.
Hárman képviselték egyesületünket az Európa Bajnok csapatban. Országh Mihály, Szépfalvi Gergő, és Nagy Ákos, akit az EB legértékesebb játékosának választottak!

Hárman képviselték egyesületünket az Európa Bajnok csapatban. Országh Mihály, Szépfalvi Gergő, és Nagy Ákos, akit az EB legértékesebb játékosának választottak! 

 

A magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, és magabiztos, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet Montenegró ellenében, a Bulgáriában megrendezett kontinensbajnokságon!

Öt győzelem és egy vereség. Az U15-ös fiúválogatott útja a korosztály első ízben kiírt kontinensbajnokságának döntőjéig. Annak a kontinensviadalnak az aranycsatájáig, ahova a magyar fiatalok március végén Varga Tamás és Nádor Zsombor vezérletével a podgoricai csoportselejtezőt megnyerve, veretlenül kvalifikálták magukat. 
 
Vincze BalázsDerekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai álomszerűen kezdték a bulgáriai Burgaszban megrendezett Európa-bajnokság fináléját. A harmadik minutum elején Tymcyna Máté juttatta vezetéshez csapatát, és rögtön meg is nyitotta a gólcsapot. Szalai Péter duplájával valamint Nagy Ákos és Gaszt Roland találataival az első játékrész végén magabiztos, 5-0-s magyar vezetést mutatott a zsúfolásig telt burgaszi uszoda eredményjelzője. A lelátón zúgott a Hajrá, Magyarok!", a medencében a magyar tehetségek pedig ezt meghálálva ott folytatták, ahol nyolc perc játék után abbahagyták, így félidőben 9-2-nél fordultak a csapatok. Nagyszünet után megérkezett a meccsbe az ellenfél is, magasabb fokozatra kapcsolt ugyan Montenegró (2-4), ötgólos magyar előnynél (11-6) következhetett a mindent eldöntő negyedik negyed. A magyar siker egyetlen percig sem forgott kockán, a magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, magabiztos, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet! 
 
Az egyhetes kontinensviadal legértékesebb játékosának (MVP) Nagy Ákost választották, aki nem mellesleg 26 találattal a gólkirályi címet is besöpörte.

Fotók: Kovács Cs. Tamás Forrás mvlsz.hu 

Fotók
Videók

Ajánló

szeptember 14. MAGABIZTOS JÁTÉK, FÖLÉNYES GYŐZELEM Szombat délután 14 órakor, 2007-es csapatunk is megkezdte a bajnoki szezont, ellenfelük pedig a KÓPÉ ÚVSE csapata volt.
ELINDULT AZ ÚJ SZEZON. Péntek reggel elstartolt a 2019/2020-as év Országos Bajnoksága. Elsőként a serdülők ugrottak vízbe a Bárány István uszodában. Az első ellenfelünk a hazai ZF-Eger csapata volt.
A nemzetisport.hu riportja Nagy Ákos válogatott vízilabdázónkal: A 15 éves vízilabdázó, Nagy Ákos ebben az évben mindent megnyert, amit lehetett. Klubjával veretlenül lett bajnok, a válogatottal aranyérmet szerzett az U15-ös korosztály első Európa-bajnokságán, amelyen amellett, hogy gólkirályi címig jutott, a torna legértékesebb játékosának díját is átvehette.
Hárman képviselték egyesületünket az Európa Bajnok csapatban. Országh Mihály, Szépfalvi Gergő, és Nagy Ákos, akit az EB legértékesebb játékosának választottak!
Szedlmayer Ildikó beszámolója: Az edzői szem és szív: Sok munkája van a gyerekeknek ebben az eredményben. Egyetlen egyet kértem tőlük: SZÉP JÁTÉKOT. Megkaptam!