Három KSI-s játékos az U15 Európa Bajnok vízilabda válogatottban

Vízilabda 2019.07.28.
Hárman képviselték egyesületünket az Európa Bajnok csapatban. Országh Mihály, Szépfalvi Gergő, és Nagy Ákos, akit az EB legértékesebb játékosának választottak!

Hárman képviselték egyesületünket az Európa Bajnok csapatban. Országh Mihály, Szépfalvi Gergő, és Nagy Ákos, akit az EB legértékesebb játékosának választottak! 

 

A magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, és magabiztos, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet Montenegró ellenében, a Bulgáriában megrendezett kontinensbajnokságon!

Öt győzelem és egy vereség. Az U15-ös fiúválogatott útja a korosztály első ízben kiírt kontinensbajnokságának döntőjéig. Annak a kontinensviadalnak az aranycsatájáig, ahova a magyar fiatalok március végén Varga Tamás és Nádor Zsombor vezérletével a podgoricai csoportselejtezőt megnyerve, veretlenül kvalifikálták magukat. 
 
Vincze BalázsDerekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai álomszerűen kezdték a bulgáriai Burgaszban megrendezett Európa-bajnokság fináléját. A harmadik minutum elején Tymcyna Máté juttatta vezetéshez csapatát, és rögtön meg is nyitotta a gólcsapot. Szalai Péter duplájával valamint Nagy Ákos és Gaszt Roland találataival az első játékrész végén magabiztos, 5-0-s magyar vezetést mutatott a zsúfolásig telt burgaszi uszoda eredményjelzője. A lelátón zúgott a Hajrá, Magyarok!", a medencében a magyar tehetségek pedig ezt meghálálva ott folytatták, ahol nyolc perc játék után abbahagyták, így félidőben 9-2-nél fordultak a csapatok. Nagyszünet után megérkezett a meccsbe az ellenfél is, magasabb fokozatra kapcsolt ugyan Montenegró (2-4), ötgólos magyar előnynél (11-6) következhetett a mindent eldöntő negyedik negyed. A magyar siker egyetlen percig sem forgott kockán, a magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, magabiztos, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet! 
 
Az egyhetes kontinensviadal legértékesebb játékosának (MVP) Nagy Ákost választották, aki nem mellesleg 26 találattal a gólkirályi címet is besöpörte.

Fotók: Kovács Cs. Tamás Forrás mvlsz.hu 

Fotók
Videók

Ajánló

Tizenegy mérkőzés, kilenc győzelem - két vereség a 44. hét mérlege.
Ha a vízilabdában ötméteresről van szó, akkor a 18 éves Bóbis Botond a megoldás. A fiatal játékos ebben a szezonban kettős játékengedéllyel három bajnokságban és a kupában is biztos kézzel értékesíti a büntetőket – mindegyiket.
Gyermek csapatunk győzedelmeskedett a Honvéd ellen.
FÖLÉNYESEN NYERT 2006-OS CSAPATUNK A mai nap első meccsét 2006-os csapatunk játszotta az Oázis Sport Club ellen.
Serdülő csapat GYŐZELEM A SZÁZHALOMBATTA ELLEN Ma este (X.09.) 18 óra 30 perctől serdülő csapatunk a Budapest Bajnokság következő fordulójában vehetett részt. A mérkőzést Százhalombattán, a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület ellen játszhatták.