Hungarian Mini Cadet Open

Asztalitenisz 2017.01.07.
Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalával kezdődött meg pénteken a 2017-es,hazai asztalitenisz-versenyév az angyalföldi Láng-sportcentrumban. Csapatban és egyéniben ( U11 U13) mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Két korosztályban egyéniben összesen 216,míg csapatban 93 nevezés érkezett a péntektől vasárnapig tartó magyar nyílt újonc nemzetközi asztalitenisz bajnokságra.

Klubbunkat összesen 9 gyerek képviselte. Nagyon erős és színvonalas mezőny gyűlt össze az angyalföldi sportközpontban. Huzsvár Erik és Straubinger Balázs amellett,hogy klubbunkat képviselik, Magyar válogatott színekben vesznek részt a versenyen. A többiek a szakosztály színeiben versenyeznek, náluk főleg a játék lehetőség és a tapasztalat gyűjtés volt a fő szempont,de ígyis volt aki kellemes meglepetést okozott. Török Seiya Krisztián korosztályában a csoportja 3. kiemeltje volt és nagy meglepetésre elsőként jutott tovább a főtáblára miután legyőzte honfitársát Dobót és a csoport első kiemelt Svéd versenyzőjét,így bejutott a legjobb 32 közé és holnap folytathatja a versenyt.

Huzsvár Erik( U13) a verseny első számú favorítja magabiztosan nyerte csoportját és került a legjobb 64közé. Straubinger Balázs (U13) első mérkőzését nagy csatában megnyerte viszont a második mérkőzésén a csoport kiemelt Dán ellen jó játékkal sajnos nem sikerült a bravúr. Balázs a papírforma szerint másodikként jutott tovább a legjobb 64közé.

A többi versenyzőnknek nem sikerült a továbbjutás a csoportjukból így ők holnap a vigasz ágon folytatják a versenyt. (U13:Fehér Márton,Stefán Ábel,Trungell Mirella,Kovács Ágnes Abigél,Szimán Barbara U11: Benczik Dóra)

(Török Seiya Krisztián)

 

Fotók
Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.