Hungarian Mini Cadet Open: izgalmas finálé után 2. hely egyéniben is!

Asztalitenisz 2017.01.10.
A csapatban szerzett ezüstérem után, fiú egyéniben is döntőig menetelt szakosztályunk 13 esztendős kiválósága, Huzsvár Erik.

A csoportmeccseken simán, játszmaveszteség nélkül jutott túl Erik, aztán a legjobb 64 között, a főtáblán az első fordulóban kiemelésének köszönhetően nem kellett asztalhoz állnia a legjobb 16 közé jutásért egy Izraelivel szemben győzőtt majd honfitársával Balogh Bencével kerültek össze. A legjobb 4 közé jutásért a Dánok első számú emberét sikerült legyőznie, aztán jött az elődöntő. Erik számára ez volt a legsimább meccs a verseny alatt, majd a döntőben román ellenféllel nézett farkasszemet.

A honlapunknak nyilatkozó Huzsvár Erik az egyéniben lejátszott finálét nagyon kiélezett meccsnek látta.

A döntőben nagyon biztosan játszottam az elején, sok pörgetésem egész jól bejött. A mindent eldöntő szettben 4-9, majd 6-10 is volt a román ellenfelem javára, mégis feljöttem, sőt 11-10-nél már nekem volt meccslabdám, de sajnos 16-18-ra elveszítettem a játszmát. Kiélezett meccs volt, amit ezúttal nem bírtam jól kondival, elrontottam és kikaptam. Legközelebb kondiban sokkal jobbnak kell lennem, mert a döntő szett sokkal több erőt igényel. Összességében elégedett vagyok, de elsőnek lenni mindig jobb – tette hozzá a fiatal tehetség.

Huzsvár Erik legközelebb a Budapest Bajnokságon, január 28-29-én képviseli a KSI színeit, és azt a versenyt is szeretné megnyerni.

Ugyancsak a Hungarian Mini Cadet Open krónikájához tartozik, hogy a vigaszágon, az U11-es korosztályban szereplő Benczik Dóra az előkelő 3. helyen végzett.

Eredmények:

2.forduló: Huzsvár Erik - Biran Yoav (ISR) 3:0 (5,8,4)

3.forduló Huzsvár Erik- Balogh Bence (HUN) 3:1 (-11,4,5,4)

4.forduló: Huzsvár Erik- Hold Cristian David (DEN) 3:0 (5,6,9)

elődöntő: Huzsvár Erik- Petek Borna (CRO) 3:0 (3,1,7)

döntő: Huzsvár Erik- Badea Bogdan (ROU) 2:3 (-5,4,7,-9,-16)

(Benczik Dóra U11 vigaszág)

Fotók
Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.