Junior Torna Világbajnokság, Győr

Férfi torna 2019.06.27.
Hatalmas élmény volt számunkra ez a világbajnokság. Nem csak azért mert még soha nem voltunk hasonló rendezvényen, hanem azért is mert itthon rendezték és a hazai szurkolók mindent megtettek hogy plusz erőt meríthessünk belőlük.

Pisák Tamás, a VB. KSI-s résztvevőinek, Bátori Szabolcs és Dobrovitz Ádám edzőjének beszámolója:

Fantasztikus érzés, hogy nem csak láttuk a nagy nemzetek nagy tornászait, hanem velük együtt küzdhettünk a jobb pontokért. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, hiszen a hosszú és kemény felkészülésnek hála, a három fős magyar csapatba két KSI-s tornászom is bekerült. A versenyen mutatott munkájukkal maximálisan meg vagyok elégedve, jól vették az akadályokat, bár voltak hibák még is magabiztos és tudatos tornát láthattam tőlük. Hálás vagyok a tanítványaimnak, hiszen nélkülük nem élhettem volna át ezt a fantasztikus érzést.

 

Fotó: Magyar Torna Szövetség Fb oldala

Videók

Ajánló

Véget ért a Magyar Torna Szövetség első online-versenye, amelyen kilenc egyesület több tucat tornásza vett részt. A viadal elsősorban az utánpótláskorú versenyzők motiválása miatt jött létre.
Véget ért a magyar tornasport első online megmérettetése, amelyet a Magyar Torna Szövetség még áprilisban hirdetett meg a fiú utánpótlás tornászok számára. A koronavírus okozta helyzet szülte viadal lényege az volt, hogy a versenyzők előre meghatározott, a kiírásban részletesen rögzített gyakorlat anyagát otthoni körülmények között filmre vegyék, majd beküldjék az egyesületüknek, és onnan a legjobb gyakorlatokat továbbították a MATSZ-nak.
Hosszan tartó, súlyos betegség után, elhunyt Dr. Leopold József, torna szakosztályunk egyik alapítója.
Utánpótlás válogatott tornászaink Linzben versenyeztek a 16. Austrian Future Cup meghívásos nemzetközi versenyen. A KSI-ből Dobrovitz Ádám és Závory Szilárd szerepelt a csapatban.
2019 november 16.-án rendezték az ifjúsági országos szerbajnokságot.