Junior VK Suhl - a KSI-s lányok alkotta magyar csapat bronzérmet szerzett, Egri Viki második

Sportlövészet 2018.06.28.
Mai nappal befejeztük szereplésünket a suhli junior VK-n, ami a világ legnagyobb és legrangosabb junior korosztályú versenye. Összesen 750 induló volt. A KSI-t három lányunk képviselte: Egri Viki, Fábián Sára és Komáromi Panni.

Sára és Panna újoncként álltak lőállásba a sportpisztolyos versenyszámban, ahol Egri Viki a több mint 70 induló közül a 11. helyet szerezte meg. Nem örültünk az eredménynek, mert a pontlövő rész gyengén sikerült, amikor is a 24. helyen állt. Egy jobb gyorslövészettel hozta fel magát a 11. helyre. Komáromi Panni egyéni csúcsot lőtt. 

Következett a légpisztolyos versenyszám. Viki 571 körrel harmadikként jutott döntőbe, több mint 100 induló közül. Egy rossz lövés után végül a hatodik helyen zárt. Panni 561 körös teljesítménye dicséretes. 

Ma Egri Viki reggel légpisztollyal mix csapatversenyt lőtt, ahol a 380 körös teljesítménye döntőt ért volna, de fiú párja sajnos gyengébben teljesített.

Délután lányaink egy újonnan kiírt versenyszámban, a standard pisztolyban mutatták meg tudásukat. Egri Viki rutinos versenyzőként végzett a második helyen, és meglepetésre csapatunk az oroszokat megelőzve a dobogó harmadik fokára állhatott. 

Videók

Ajánló

Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!
Százhalombattán rendezték meg az év első versenyét sportlövőink számára, amely a márciusi eszéki légfegyveres EB első válogatója volt. Szombaton a junior lányok és nők léptek először lőállásba. Fábián Sára a juniorok versenyét nyerte, míg Komáromi Panni a harmadik, Kókai Réka a negyedik helyen végzett.
A Jövünk utánpótlás magazin készített interjút Egri Viktóriával.
Hétvégén, Szekszárdon rendezte meg a magyar szövetség a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen 13 ország válogatottjai mellett a legjobb magyar lövők is lőállásba álltak. A KSI 10 versenyzővel vett részt a legrangosabb hazai eseményen.