Kajakos lányaink a Francia Alpokban

Kajak-kenu 2017.01.31.
A ksi válogatott kajakos lányai múlt héten a Franciaországban megszervezett lesikló és sífutó táborban vettek részt.

Múlt héten megrendezésre került Puy-Saint Vincenten  a II. Kajak-Kenu sífesztivál, ahol több válogatott versenyzőnk vett részt. 

A téli alapozás utolsó harmadának megkezdése előtt jól jött a lányoknak egy aktív pihenésként szolgáló tábor. A lesiklás melett lehetőségük volt a sífutás elsajátítására, valamint közös kondicionáló edzéseken is részt vehettek a lányok.

A sérülésmentes tábort követően élményekkel és energiával feltöltve vághatnak neki az utolsó téli alapozó hónapnak a melegvízi edzőtábor előtt.

Fotók
Videók

Ajánló

Kis versenyzőink már várják a vízre szállást, addig marad a kondi, futás, és a technika csiszolása!
Az egyéni sportágak csapat kategóriájában a nőknél Héraklész-díjban részesült a 2018-as ifjúsági világbajnokságon az 500 méteres távon aranyérmet szerző Szellák Szabina, Biben Karina, Gazsó Dóra Alida, Kőhalmi Emese összeállítású lány kajaknégyes. Az elismerés mögött rejlő munkáról, és a sikerhez vezető útról Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitányt kérdeztük.
A csapat sportágak kategóriájában, a nőknél az ifjúsági világbajnokságon 500 méteren (olimpiai versenyszámban), Szellák Szabina, Biben Karina, Gazsó Dorka, Kőhalmi Emese összeállítású kajaknégyes bizonyult a legjobbnak.
Tóth Petra tanítványai edzésén jártunk. A 'kettes kiemelőig' tartó edzés egy 16 kilométeres kört jelent.
Hétvégén Poznan adott otthon az Országos Olimpiai Reménységek versenyének.