Kammerer Zoltánnal edződik egy hajóban a 20 éves Varga Ádám

Kajak-kenu 2020.06.27.
Remekül ment az elmúlt hetekben a felmérőversenyeken Kammerer Zoltán és a 20 éves Varga Ádám párosa. A KSI ifjúsági világbajnokával a közös munkáról és az előtte álló feladatokról beszélgettünk.

A hazai sportélet szereplői közül talán elsőként a kajakosok és a kenusok kezdhették újra az edzéseket a koronavírus-járvány miatt életbe lépett korlátozások enyhítése után. A legjobbak mára visszanyerték a formájukat, olyannyira, hogy hazai tesztversenyeken vesznek részt.

Az elmúlt hetekben több figyelemre méltó produkciót is láthattunk az utánpótláskorúaktól a felnőttek mezőnyében, az egyik kiemelkedő fiatal a KSI 20 éves ifjúsági világbajnok versenyzője, Varga Ádám, aki Kammerer Zoltánnal ment párosban az elmúlt két viadalon.

„Először tavaly ősszel mentünk együtt a sevillai edzőtáborban, aztán most tavasszal újra – kezdte honlapunk megkeresésére Varga Ádám. – Jónak éreztük a közös munkát, ezért ültünk most újra egy hajóba. Biztonságérzetet ad nekem, hogy ő biztosan nem fogja túlizgulni, hatalmas tapasztalattal bír. Próbáltam is őt kérdezgetni edzésmódszerekről és a táplálkozásról, ebben a sokat tud segíteni, mert mindent megélt már ebben a sportágban.”

Nem is mentek rosszul a szolnoki párosviadalokon: a négy futamból háromszor lettek másodikak, egyszer pedig nagy fölénnyel győztek. Azaz most már a nyoma sem látszik az elmúlt hónapok zaklatott programjának és annak a bizonyos pozitív koronavírustesztnek.

„Ha nem produkálok pozitív tesztet, ugyanúgy, zavartalanul tudtam volna készülni, mint eddig. Így azonban várt rám két hét karantén, és azután tudtam újra csatlakozni az edzésekhez, vagyis így sem volt annyira megrázó ez a szünet.”

Varga azt mondja, ő sosem volt az a sportoló, akinek az edzéseken nap, mint nap az járt a fejében, hogy mi történik majd a következő versenyen. Így annyira a mostani törlések sem rázták meg.

„Ha ősszel Szegeden megtartják a világbajnokságot, oda szeretnék kijutni. Ha pedig nem sikerül vagy az sem lesz, akkor csak a felkészülésemre koncentrálnék. A legnagyobb célom nekem is a tokiói kvóta, az már nem is annyira érdekel, hogy milyen számban sikerül kiharcolni.”

Hajrá KSI!

 

forrás: nemzetisport.hu fotó:mkksz.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Remekül ment az elmúlt hetekben a felmérőversenyeken Kammerer Zoltán és a 20 éves Varga Ádám párosa. A KSI ifjúsági világbajnokával a közös munkáról és az előtte álló feladatokról beszélgettünk.
Agócs Mihály edzőnk beszél az újraindulásról, az M4 Sport Jövük! utánpótlás magazin 24. részében.
A kéthónapos kényszerpihenő után gőzerővel készülnek a KSI kajakosai a késő nyári és őszi feladatokra; a fővárosi klub utánpótlásedzőjét, Agócs Mihályt kérdeztük.
Sérülésekről, betegségekről szólt az elmúlt két éve Varga Ádámnak, aki 2017-ben 18 évesen még K-1-ben szerzett ifjúsági világbajnoki címet. A KSI SE fiatal versenyzője szerencsére meggyógyult, ráadásul amikor Kammerer Zoltánnal ül össze, akkor “muzsikál” alattuk a páros, így Matyus Zsolt tanítványa megcélozta Tokiót.
A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, ami az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.