Készülődés az EYOF-ra

Atlétika 2017.07.06.
Gebauer Maja ifjúsági rúdugrónk tagja a magyar csapatnak

Gebauer Maja 11 éve atletizál és 7 éve kezdte a rúdugrást. 8x nyert korosztályos Magyar Bajnoki címet, 1x csapatban és 7x egyéniben. Ezen kívül egyszer második lett a felnőtt fedettpályás bajnokságon. Július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál magyar csapatának tagja az eredményes KSI-s atléta. Gach Gergő edzővel 7 éve közösen dolgoznak.   Ma délelőtti edzése után kérdeztem őt és edzőjét pár héttel az EYOF előtt.

Hány edzésed van egy héten és hogy készültél eddig az évben?

Iskolaidőben 9 edzésem van egy héten a versenyek előtt valamivel kevesebbet szoktam edzeni. A verseny előtti napon mindig pihenek, az kell, hogy átgondoljam fejben a dolgokat, hogy kicsit kiszakadjak a mindennapi közegből. A verseny előtti utolsó hét elején napi kettőt edzek a hét második felében már csak egyet.

Milyen típusú edzésmunkát végzel?

Kétféle technikai edzésem van, rövidből, amikor főleg a fellendüléseket és apróbb hibákat javítunk és a hosszúból a különböző méretű rudakkal ismerkedek és próbálom a nekifutással összekapcsolni, amit rövidből begyakorolunk. Ezen kívül van futóedzésem, kondis edzésem, medicines edzésem, tornaedzésem és egy speciális eszközzel mélyizmokat fejlesztek.

Mi van még vissza az EYOF-ig? Mi az amit még meg kell csinálnod az elkövetkező két hétben?

Még gyorsulnom kell, és kapok két új rudat azokkal szeretnék ismerkedni mindenképpen.

Hogy sikerültek a versenyeid az elmúlt időszakban?

Viszonylag jól sikerültek, az eredményem fokozatosan javult versenyről versenyre. 370cm-nél tartok, ez az egyéni legjobb eredményem.

Mit mond neked az edződ? Biztosan büszke rád és sokat bíztat téged?!

Igen, de a büszkeség ritkán látszódik rajta! Mindig van mit javítani a mozgásomon, kevés alkalommal láttam őt elégedettnek.

Várod az EYOF-ot? Ismered az ellenfeleidet?

Természetesen várom! Nem nagyon ismerem őket, szerintem nem találkoztam még velük.

Az edzőt kérdezem: Gergő! Mi lesz az EYOF-on? Mire számítasz?

Nem lehet tudni, hogy milyen mezőny lesz, hogy hányan mennek Európából Ifjúsági Világbajnokságra vagy az EYOF-ra. Azt szeretném, hogy legalább döntőbe kerüljöni! Meg kell célozni a dobogó közelébe kerülni, de leginkább dobogóra állni. Maja fellendülésén még van mit javítani, ha ez sikerül, akkor nem kizárt a 20cm-es fejlődés.

Nagyon sok sikert kívánunk a versenyhez és a felkészüléshez! Maja, nagyon szurkolunk neked!

 

 

Fotók
Videók

Ajánló

Pataki Anna 2. a 4. Mezei Ligán! Klincsek Keve nyert a gyermek versenyen, Nelson Hanna 3. a helyet szerezte meg a korosztályában. Gratulálunk!
Lakos Dóra 3 ponttal maradt le a dobogóról az Újonc-Serdülő Összetett Bajnokságon!
Sarkadi László Szakosztályunk edzője, a 2017/2018-as tanévi Diákolimpia legeredményesebb testnevelője! Gratulálunk, és további jó munkát, sikereket kívánunk!
A Junioroknál Gebauer Maja, az Ifjúságiaknál Kulcsár Boglárka a fedettpályás Magyar Bajnok rúdugrásban!! Mindketten 380cm-t teljesítettek. Gratulálunk!
Pataki Anna 2.helyezett a Felnőtt Bajnokságon 3000m-en! Gratulálunk!