Két aranyérem Mohácsról

Asztalitenisz 2017.05.15.
Az idei év Újonc Országos Bajnokságot Mohácson rendezték meg a hétvégén. A fiúknál 88 nevezés érkezett a lányoknál 55.

Hat versenyszámot rendeztek meg szombaton és vasárnap U11,U12 U13 (leány,fiú). Az első nap az U11 és U12 versenyszámokat rendezték meg.

Délelőtt az U11-ben Török Seiya az 5-8 helyen végzett. Benczik Dóra a legjobb 8közé jutásért kapott ki.

A délután folyamán kezdték meg az U12-es versenyszámot ahol a Szülinapos Straubinger Balázs örülhetett a legjobban,hiszen élete első Magyar Bajnoki címét szerezte meg.Az elődöntőben nagy hátrányból (5:9 1:2) sikerült fordítania és nyernie. A döntőben páros társát az orosházi Molnár Leventét győzte le 1:3-ra.

Vasárnap rendezték meg az összevont versenyszámot ahol nagy reménységünk Huzsvár Erik is asztalhoz állt. Erik magabiztosan mindössze egy szettet vesztett a vasárnapi napon és lett a Magyar Bajnok.  Ezzel már 5X Magyar Bajnoknak mondhatja magát.

 

Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.