Majdnem telitalálat!

Sportlövészet 2017.02.13.
A KSI fiataljai a kilenc megszerezhető magyar bajnoki címből nyolcat nyertek meg a hétvégi Légfegyveres OB utánpótlás pisztolyos versenyszámaiban.

A juniorok mezőnyében az olimpikon Egri Viktória szoros küzdelemben győzött az egyéni versenyben, Forrási Boglárka pedig a bronzérmet gyűjtötte be. Csapatban Gulyás Claudiával kiegészülve diadalmaskodtak.

A fiúknál a még ifjúsági korú Tamási Péter a lehető legkisebb különbséggel, 0,1 körrel nyert a nyíregyháziak kiválósága Vareha Attila előtt. A csapat Hegedűs Andrással, és Balog Vázsonnyal kiegészülve hatalmas előnnyel hozta el a magyar bajnoki címet.

A vegyes párosok versenyében – mely versenyszám Tokióban fog debütálni az olimpián – a két egyéni győztes párosa, Egri Viktória és Tamási Péter győzött a szintén KSIs Forrási Boglárka és Hegedűs András páros előtt.

Az OB egyetlen nem KSIs győzelemmel zárult utánpótlás versenyszámában, az ifjúsági lány légpisztolyban az újonc Fábián Sára Ráhel hatalmas egyéni csúccsal végzett a második helyen a győztessel megegyező eredménnyel. A csapat Gulyás Michellel, és Kovács Tamarával kiegészülve hatalmas fölénnyel győzött.

Az ifjúsági fiúknál Tamási Péter folytatta jó szereplését, és új egyéni csúccsal szerezte meg negyedik, és ötödik magyar bajnoki címét. Egyéniben hat körrel előzte meg nyíregyházi ellenfelét, míg csapatban Hajdu L. Márkkal, és Csengel Bencével állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ezzel Péter lett az egész magyar bajnokság legeredményesebb lövője. Ötből öt aranyat gyűjtött be!

A nők egyéni versenyében három versenyzőnk döntőzött, de érmet nem sikerült nyerniük. A junior korú Egri Viktória negyedik, Nemes Adrienn ötödik, míg a szintén junior korú Gulyás Claudia a nyolcadik helyen végzett. Az Egri Viktória, Nemes Adrienn, és Forrási Boglárka összeállítású csapat viszont megnyerte a magyar bajnokságot.

A férfiaknál két versenyzőnk döntőzött, végül Nagy László az ötödik, Gyimesi László a hatodik helyen végzett.

Az OB egyben az EB válogatás harmadik állomása volt. A végleges csapat a szerdai elnökségi ülés után kerül kihirdetésre, de az eredmények alapján várhatóan a 12 fős pisztolyos magyar csapatból 6-an a KSI versenyzői lesznek!

Videók

Ajánló

Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!
Százhalombattán rendezték meg az év első versenyét sportlövőink számára, amely a márciusi eszéki légfegyveres EB első válogatója volt. Szombaton a junior lányok és nők léptek először lőállásba. Fábián Sára a juniorok versenyét nyerte, míg Komáromi Panni a harmadik, Kókai Réka a negyedik helyen végzett.
A Jövünk utánpótlás magazin készített interjút Egri Viktóriával.
Hétvégén, Szekszárdon rendezte meg a magyar szövetség a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen 13 ország válogatottjai mellett a legjobb magyar lövők is lőállásba álltak. A KSI 10 versenyzővel vett részt a legrangosabb hazai eseményen.