Nagy Botond az V. helyen zárta az Európa Bajnokságot

Karate 2017.05.07.
Nagy Botond az előkelő ötödik helyet szerezte meg a törökországi Európa Bajnokságon

Botond nagyszerűen kezdett az Európa Bajnokságon. Első körben moldáv, majd ezt követően holland ellenfelét győzte le 5:0-ás arányban. A soron következő ellenfele az immáron 3 éve európa bajnok spanyol Quintero volt, aki megállította Botondot. A KSI versenyzője ezután a vigaszágon folytatta, ahol görög ellenfelét legyőzve már a bronzéremért küzdhetett. Sajnos az érem nem jött össze. A tavalyi bronzérmes azeri Heydarov jobbnak bizonyult, és idén is ő szerezte meg a dobogó harmadik fokát.

Ám így is remek teljesítmény az ötödik hely, ugyanis korábban magyar versenyzőnek formagyakorlatban sosem sikerült éremért küzdenie. Tavaly tört meg a jég, amikor Botond szintén az V. helyen végzett.

 

Az idei szereplésének köszönhetően Botond négy helyet javítva, immáron a 18. helyen szerepel a felnőtt férfi formagyakorlat világranglistáján.

Fotók
Videók

Ajánló

Ez a csapat három különböző helyszínen készül minden héten, ebből az egyik a Hunyadi János Ált. Iskola, emellett a Liszt Ferenc Ált. Iskolában, illetve a KSI-ben szombatonként.
Január 5-én tartotta a Magyar Karate Szakszövetség az idei bírói vizsgát, ahol egyesületünkből 7 fő vett részt, és szerzett bírói minősítést.
Szabó Marcell, egyesületünk versenyzője vívta ki mgának az indulás jogát a dániai Aalborg-ban megrendezésre kerülő korosztályos WKF Európa-Bajnokságra.
Véget ért az idei WKF Felnőtt Karate világbajnokság, ahol idén a karate mellett megjelentek a Guinness Rekordok képviselői is. Immáron egy KSI-s versenyző is szerepel a listán :)
Idén 26. alkalommal kerül megrendezésre a felnőtt WKF Karate Világbajnokság, melyen egyesületünk versenyzője is megméretteti magát.