Nagy Botond Egyetemi Európa Bajnok

Karate 2019.08.03.
Idén az Európai Egyetemi Sportszövetség, az EUSA Zágrábban rendezte meg az Egyetemista Karate Európa Bajnokságot, ahol Nagy Botond aranyérmet szerzett.

Botond ötven fős mezőnyből indulva három nyertes kört követően került a döntőbe. Az utolsó csoportmérkőzésből ráadásul a legmagasabb pontszámmal, aminek köszönhetően ő küzdhetett meg az első helyért a szlovák Smoglia ellen. Egyesületünk versenyzője ezt az akadályt is sikerrel vette, és egyértelmű fölénnyel nyerte meg a döntőt.

Hatalmas lépés ez Botondnak ami még több erőt és energiát adhat ahhoz, hogy kivívja a 2020-as tokiói olimpiai kvótát, ugyanis a sportág őshazájában rendezett ötkarikás játékokon már a karate is ott lesz.

 

 

Gratulálunk

 

#HajráKSI

Fotók
Videók

Ajánló

Február 7-9 között került megrendezésre Budapesten a 47. Kadet, Junior, U21 Európa Bajnokság, ahol a KSI Karate Szakosztálya három versenyzővel és egy bíróval képviselte Magyarországot és a KSI-t.
Pénteken kezdetét veszi a 47. Kadet- junior és U21-es Karate Európa-bajnokság.
Van ám bőven miről beszámolni, mert hír nem jött, de esemény volt. Mik is voltak ezek? Ááá, nem nagy dolgok. Csak két hétvégén három verseny, egy év egyetemi sportolója díj, nameg három kvalifikáció a korosztályos EURÓPA BAJNOKSÁGRA!
Versenyzőink egyszerre három országban, három helyszínen bizonyították rátermettségüket, és értékes érmeket, kvalifikációs pontokat szereztek!
Idei szezonunkat a horvátországi Csáktornyán indítottuk, ahonnan bíztató eredményekkel tértünk haza!