Nagy Botond, WKF világbajnokság, Guinness rekord

Karate 2018.11.11.
Véget ért az idei WKF Felnőtt Karate világbajnokság, ahol idén a karate mellett megjelentek a Guinness Rekordok képviselői is. Immáron egy KSI-s versenyző is szerepel a listán :)

Idén Madridban került megrendezésre a Felnőtt WKF Karate Világbajnokság, ahol hazánkat férfi formagyakorlat kategóriában ismét Nagy Botond képviselte. A KSI versenyzője első körben izlandi ellenfelét győzte le 5:0-ás arányban. A tatamiján ő volt az első, aki öt zászlót is kapott. A második fordulóban szintén 5:0-ra sikerült túllépnie az andorrai versenyzőn. Ezt követően azonban sajnos véget ért számára a verseny, ugyanis a 8 közé jutásnál 3:2-es arányban kikapott a kazah versenyzőtől, akinek nem sikerült döntőbe jutnia, így a vigaszág is elúszott.

 

Ám mégis volt sikere Botondnak, ugyanis a Guinness Rekordok képviselői is megjelentek a versenyen, ahol a leggyorsabb köríves rúgás birtokosát keresték. Botond is versenybe szállt a címért, és 0,417 mp-es rugásával az ő neve került be a leggyorsaban rúgó ember helyére.

Fotók
Videók

Ajánló

Versenyzőink egyszerre három országban, három helyszínen bizonyították rátermettségüket, és értékes érmeket, kvalifikációs pontokat szereztek!
Idei szezonunkat a horvátországi Csáktornyán indítottuk, ahonnan bíztató eredményekkel tértünk haza!
Két versenyzőnk is értékes kvalifikációs pontot szerzett a soron következő Európa Bajnokságra.
Szeptember 21-én rendezték meg az idei Cikádor Kupát, ahol karatékáink remek szerepléssel összesen 29 érmet szereztek!
Idén az Európai Egyetemi Sportszövetség, az EUSA Zágrábban rendezte meg az Egyetemista Karate Európa Bajnokságot, ahol Nagy Botond aranyérmet szerzett.