Nem talált legyőzőre a Decathlon Újonc Moatsz kupán Huzsvár Erik

Asztalitenisz 2017.03.29.
A hétvégén Tatán rendezték meg a Decathlon Újonc Moatsz kupát ahol egyéniben mintegy 163 induló állt asztalhoz.Három nap alatt egyéni U11,U13 és a csapat bajnokságot rendezték meg ahol kiválóan szerepeltek mieink.

Szakosztályunkat 4 lány (Benczik Dóra,Kovács Ágnes,Trungel Mirella,Szimán Barbara) és 5 fiú ( Fehér Márton,Huzsvár Erik,Stefán Ábel,Straubinger Balázs,Török Seiya Krisztián) képviselte.

U11-ben Benczik Dóra az éremért küzdött,de sajnos alul maradt mohácsi ellenfelével szemben (2:3) így az 5-8.helyen végzett. Ugyanebben a versenyszámban Török Seiyának nem sikerült a legjobb 8 közé jutnia, vereséget szenvedett Bvsc-s ellenfelétől (1:3)

Az U13-as versenyszámban nem történt meglepetés hiszen a korosztályos ranglista vezetője Huzsvár Erik aki ebben a korosztályban idén még nem talált legyőzőre szett veszteség nélkül hozzta haza az aranyérmet.

Straubinger Balázs a legjobb 4 közé jutásért küzdött,de sajnos nem sikerült beverekednie magát,nem bírt Bvsc-s ellenfelével (1:3),végül a helyosztók lejátszása után a 7.helyen végzett.

Stefán Ábel,Fehér Márton és Török Seiya második helyen végeztek csoportjukban így nem sikerült a főtáblára jutás nekik.

A lányoknál Trungel Mirella okozott meglepetést már azzal,hogy elsőnek jutott tovább csoportjából és került a legjobb 32 közé,ahol először sikerült neki átverekednie magát az első fordulón és bejutnia a legjobb 16 közé. Végül a 14.helyen végzett.

Benczik Dóra és Kovács Ágnes a másdoik helyen jutottak tovább,így nem volt túl szerencsés a sorsolásuk. Ági a verseny későbbi győztesétől Dóri pedig a második helyezettől kapott ki.Szimán Barbarának nem volt túl sok szerencséje a sorsolást illetően így neki nem sikerült a főtáblára jutás.

Csapatban ezüstérem: A KSI-s fiúk (Huzsvár Erik,Straubinger Balázs,Török Seiya) a selejtező csoportjukból könnyedén tovább léptek a legjobb 8 közé ahol az éremért a Dunakeszi csapatát majd a döntőbe kerülésért a Tolna csapatát győzték le. A fináléban a Bvsc-vel kerültek szembe ahol szoros csatában de alul maradtak a mieink. (2:3) így a dobogó második fokára állhattak fel.

Fotók
Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.