Nyitányként junior Európa csúcs!

Sportlövészet 2018.05.31.
Múlt héten rendezték meg Münchenben az év legnagyobb felnőtt világ kupa versenyét, amelyen a KSI-t Egri Viktória és Nemes Adrienn képviselte.

Sűrű program vár legjobbjainkra

Viktória a női légpisztolyos versenyszámban 573 körös eredménnyel a 23. helyen végzett a 130 fős mezőnyben. Viktória eredménye 6 körrel jobb az eddig fennálló Európa csúcsnál!

Nemes Adrienn a sportpisztolyos versenyszám gyors részében teljesített kiválóan, utolsó sorozatára 100 kört teljesített.

Eredmények megtekinthetők itt:

http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=ISSFWorldCup20180522MunichGER

Európa csúcslista:

http://www.esc-shooting.org/u/documents/2018/05/20180530_official_european_records.pdf

Sportlövőinkre sűrű program vár az elkövetkező időszakban. A szeptemberben megrendezésre kerülő felnőtt és junior világbajnokságra három válogató versenyen keresztül vezet az út. Hétvégén kerül megrendezésre az első junior, jövő hétvégén pedig az első felnőtt válogató. A másik két megmérettetésre júliusban kerül sor.

Addig is több nemzetközi versenyen képviselik a KSI-t és hazánkat legjobbjaink.

Június 7-10. között rendezik meg az ausztriai Innsbruckban az ESC Ligát, ahol Fábián Sára fog küzdeni a pontokért és a csapat győzelméért.

Június 22-29. között a németországi Suhlban lesz a juniorok világ kupa versenye. Itt Egri Viktória, Fábián Sára és Komáromi Panni lép lőállásba a minél jobb eredményekért.

Júliusban lesz még Csehországban az Olimpiai Reménységek Versenye, amellyel zárul a nemzetközi felkészülési versenyek sora. Utána jöhet a koreai VB, ahol reméljük sok KSI-s versenyző áll majd lőállásba.

Videók

Ajánló

Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!
Százhalombattán rendezték meg az év első versenyét sportlövőink számára, amely a márciusi eszéki légfegyveres EB első válogatója volt. Szombaton a junior lányok és nők léptek először lőállásba. Fábián Sára a juniorok versenyét nyerte, míg Komáromi Panni a harmadik, Kókai Réka a negyedik helyen végzett.
A Jövünk utánpótlás magazin készített interjút Egri Viktóriával.
Hétvégén, Szekszárdon rendezte meg a magyar szövetség a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen 13 ország válogatottjai mellett a legjobb magyar lövők is lőállásba álltak. A KSI 10 versenyzővel vett részt a legrangosabb hazai eseményen.