Öt verseny két hétvégén sok-sok éremmel

Sportlövészet 2017.12.11.
Valószínűleg az ujjaikon számolják lövőink és edzőink a napot, amikor elérkezik a pihenés ideje. Az elmúlt két hétvégén ugyanis sűrű programot lőttek végig a kicsik és a nagyok is.

December 2-án rendezte meg szakosztályunk minden idők első mix páros versenyét. Ez a versenyszám 2020-ban debütál a Tokiói Olimpián. 

Az egy lányból és fiúból álló párosok versenye igazi izgalmat vitt lőterünkre. A KSI több párost is indított, a 18 év alattiak ötös döntőjébe négy párosunk jutott be, ahol végig vezetve a Fábián Sára, Tamási Péter párosunk nyert. A 18 év felettiek döntőjébe a KSI-UTE párosunk - ahol a női tag Morvai Erikavolt -  bronzérmet nyert. Szabadidős párosunk, Hatos Henrietta-Uczlaczki Gergely összeállításban meglepetésre döntőbe jutott, ahol végül az ötödik helyen végeztek.

 

December 3-án rendeztük meg a Postaverseny döntőjét, ahol öt versenyszámban 100 sportlövő fiatal versengett az értékes díjakért. A pisztolyosok 40 lövéses számában kettős KSI siker született. Komáromi Panni nagyszerű eredménnyel utasította maga mögé az egész mezőnyt, és előzte meg egy körrel Hajdu L. Márkot, aki Dr. Hammerl László olimpiai bajnok különdíját is átvehette. 

 

Míg válogatottjaink a Belgrád nagydíjon képviselték hazánkat, addig itthon a mexikói úti lőtéren az UTE Budapest Kupa döntőjét, a Syma Csarnok lőterén pedig a nemzeti versenyszámok országos bajnokságát bonyolították le.

Az UTE versenyén a lányoknál Fábián Sára és Gulyás Claudia győzött, míg a fiúk közt Hajdu L. Márk nyert nagyszerű döntővel. Kovács Tamara bronzérmes lett.

A nemzeti OB-n, amelyen nem olimpiai és nem nemzetközi számot lövő versenyzők indulnak (szabadidősök, vagy kezdők) két aranyérmet szerzett a KSI. Komáromi Panni és az ifjúsági lány csapatunk is győzött, Komáromi, Papp, Havriló összeállításban. 

A junior fiúknál Balog Vázsony bronzérmes lett, a csapat Balog, Mersics, Xiong összeállításban nyert.

Ugyan ebben a korcsoportban a lányoknál Baranyai Krisztina ezüstérmet vihetett haza.

 

Belgrádban Egri Viktória a szombati versenynapon a junior lányok közt bronzérmet szerzett, vasárnap pedig nagyszerű döntő után szintén a dobogó harmadik fokára állhatott a világbajnok szerb Arunovics, és a VB bronzérmes Sike Renáta mögött.

 

Jövő hétvégén az UTE lőterén ifi olimpiai kvalifikációval és EB válogatóval folytatjuk.

Fotók
Videók

Ajánló

Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!
Százhalombattán rendezték meg az év első versenyét sportlövőink számára, amely a márciusi eszéki légfegyveres EB első válogatója volt. Szombaton a junior lányok és nők léptek először lőállásba. Fábián Sára a juniorok versenyét nyerte, míg Komáromi Panni a harmadik, Kókai Réka a negyedik helyen végzett.
A Jövünk utánpótlás magazin készített interjút Egri Viktóriával.
Hétvégén, Szekszárdon rendezte meg a magyar szövetség a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen 13 ország válogatottjai mellett a legjobb magyar lövők is lőállásba álltak. A KSI 10 versenyzővel vett részt a legrangosabb hazai eseményen.