Rácz Attila az online tornavrsenyről

Férfi torna 2020.05.25.
Véget ért a Magyar Torna Szövetség első online-versenye, amelyen kilenc egyesület több tucat tornásza vett részt. A viadal elsősorban az utánpótláskorú versenyzők motiválása miatt jött létre.

A fővárosi klubok közül a KSI SE és a BHSE versenyzői is jól szerepeltek a hazai tornaszövetség első online-viadalán. Rácz Attila, a KSI SE trénere, az utánpótlás-válogatott vezetőedzője az eredmények értékelésében is részt vett.

Benne voltam a verseny szervezésében is, ezáltal több szegmensét is tudom értékelni a megmérettetésnek mondta a szövetség honlapjának Rácz. – Egyrészt ez egy nagyon jó kezdeményezés, sok gyereken láttam, hogy mennyire motiváltak lettek a versenynek köszönhetően. Továbbá a vidéki műhelyek is aktivizálták magukat. A KSI berkein belül pedig a háziverseny igencsak nívós volt, akadtak olyan gyakorlatok, amelyek a szabályrendszer miatt ugyan nem kerülhettek be, de egyébként remekül sikerültek. Úgy gondolom, mindkét szempontból kiváló versenyen vagyunk túl. Külön öröm volt a szülőket hallani a videóban, ahogy biztatják a gyerekeket, azt hiszem, ez nekik is nagy élmény volt.”

 

A nemzetisport.hu cikke

Fotók
Videók

Ajánló

Véget ért a Magyar Torna Szövetség első online-versenye, amelyen kilenc egyesület több tucat tornásza vett részt. A viadal elsősorban az utánpótláskorú versenyzők motiválása miatt jött létre.
Véget ért a magyar tornasport első online megmérettetése, amelyet a Magyar Torna Szövetség még áprilisban hirdetett meg a fiú utánpótlás tornászok számára. A koronavírus okozta helyzet szülte viadal lényege az volt, hogy a versenyzők előre meghatározott, a kiírásban részletesen rögzített gyakorlat anyagát otthoni körülmények között filmre vegyék, majd beküldjék az egyesületüknek, és onnan a legjobb gyakorlatokat továbbították a MATSZ-nak.
Hosszan tartó, súlyos betegség után, elhunyt Dr. Leopold József, torna szakosztályunk egyik alapítója.
Utánpótlás válogatott tornászaink Linzben versenyeztek a 16. Austrian Future Cup meghívásos nemzetközi versenyen. A KSI-ből Dobrovitz Ádám és Závory Szilárd szerepelt a csapatban.
2019 november 16.-án rendezték az ifjúsági országos szerbajnokságot.