Remek KSI-s eredmények az U23 és Junior Kajak-kenu EB.-ről. (Racice, Csehország)

Kajak-kenu 2019.07.16.
Négy versenyzőnk szerzett érmet, a racicei U23 - junior kajak-kenu Eb.-n!

U23:

K1 1000 III. Béke Kornél

C2 1000 VI. Bakó Tamás

K2 500 II. Bíben Karina, Bakó Olga

K4 500 II. Bíben Karina /Sólyom Dóra, Katrinecz Rita, Malcsiner Eszter/

Ifi:

K4 500 I. Rugási Csilla, /Csikós Zsóka, Potoniec Zsófia, Kulcsár Csenge/

A kétszeres ifjúsági világbajnok duó, Biben Karina és Bakó Olga immár az U23-asok között bizonyíthatott. Elképesztően nagyot meccseltek a szerb párossal, ám végül alulmaradtak. A különbség csupán 0.023 másodperc volt.

A tavaly az ifik között győztes Biben Karina és Bakó Olga alkotta egység immár az U23-asok között bizonyított, második helyet szereztek.

A junior leány együttes, K4 500m távon, Rugasi Csilla, /Kulcsár Csenge és Csikós Zsóka Potoniec Zsófia/ állhatott fel a kontinensbajnoki dobogó legtetejére. Nagy csatában utasították maguk mögé a mezőnyt.

 

A Magyar csapat 8 érmet nyert, remekül helyt állt a kontinensviadalon. 
Arany (2): Csikós Zsóka (ifjúsági K1 1000 m), Potoniec Zsófia, Rugási Csilla, Kulcsár Csenge, Csikós Zsóka (ifjúsági K4 500 m)
Ezüst (4): Majoros Mátyás, Nyerges Áron (ifjúsági K2 1000 m), Biben Karina, Sólyom Dóra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita (U23 K4 500 m), Biben Karina, Bakó Olga (U23 K4 500 m), Maró Anna (ifjúsági K1 500 m)
Bronz (2): Béke Kornél (U23 K1 1000 m), Nagy Bianka (U23 C1 200 m)

Összességében elégedettek vagyok, és utólag kimondhatjuk, jó döntés volt ezzel a csapattal utazni Csehországba – kezdte értékelését Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. – Tavaly kicsit alálőttük a szintet, idén viszont mindenki helytállt, kilencven százalékban elégedett voltam a versenyzőkkel.”

 

forrás: utanpotlassport.hu; mkksz.hu fotó: mkksz.hu

Fotók
Videók

Ajánló

A szegedi világbajnokságon a négyessel felnőtt világbajnoki címet nyert Gazsó Dóra Alida nem feltétlenül az olimpiára készül az idén, mert mint mondja, tudja, hogy még fiatal. A mindössze 19 éves kajakos ezzel együtt azt gondolja, hogy még soha nem volt ilyen jó állapotban, mint amilyenben most, a téli felkészülés után érzi magát.
Megtartotta évértékelő eseményét, és egyben évzáróját a Kolonics György Alapítvány a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) rendezvényközpontjában, a Stopper állóhajón. A tavaly három ifjúsági világbajnoki címet szerző Kőhalmi Emese pedig átvehette a Kolonics-díjat, ami a magyar kajak-kenu sport utánpótlásának legfontosabb elismerése.
Gazsó Alida Dóra, Kőhalmi Emese, Redl András – csak néhány sikerember a KSI SE kajak-kenu szakosztályából, amely szinte tökéletes évet zárt. Oláh Tamás szakosztályvezetővel beszélgetett az Utanpotlassport.hu 2019-ről, a folyamatos sikerek titkáról és a folytatásról.
Egyesületünk két kiváló kajakosával, Kőhalmi Emesével és Redl Andrással készített interjút az utanpotlassport.hu.
December 20-án tartotta a kajak-kenu szakosztály a szokásos évzáróját, a csepeli Corner Garden étteremben.