Remek KSI-s eredmények az U23 és Junior Kajak-kenu EB.-ről. (Racice, Csehország)

Kajak-kenu 2019.07.16.
Négy versenyzőnk szerzett érmet, a racicei U23 - junior kajak-kenu Eb.-n!

U23:

K1 1000 III. Béke Kornél

C2 1000 VI. Bakó Tamás

K2 500 II. Bíben Karina, Bakó Olga

K4 500 II. Bíben Karina /Sólyom Dóra, Katrinecz Rita, Malcsiner Eszter/

Ifi:

K4 500 I. Rugási Csilla, /Csikós Zsóka, Potoniec Zsófia, Kulcsár Csenge/

A kétszeres ifjúsági világbajnok duó, Biben Karina és Bakó Olga immár az U23-asok között bizonyíthatott. Elképesztően nagyot meccseltek a szerb párossal, ám végül alulmaradtak. A különbség csupán 0.023 másodperc volt.

A tavaly az ifik között győztes Biben Karina és Bakó Olga alkotta egység immár az U23-asok között bizonyított, második helyet szereztek.

A junior leány együttes, K4 500m távon, Rugasi Csilla, /Kulcsár Csenge és Csikós Zsóka Potoniec Zsófia/ állhatott fel a kontinensbajnoki dobogó legtetejére. Nagy csatában utasították maguk mögé a mezőnyt.

 

A Magyar csapat 8 érmet nyert, remekül helyt állt a kontinensviadalon. 
Arany (2): Csikós Zsóka (ifjúsági K1 1000 m), Potoniec Zsófia, Rugási Csilla, Kulcsár Csenge, Csikós Zsóka (ifjúsági K4 500 m)
Ezüst (4): Majoros Mátyás, Nyerges Áron (ifjúsági K2 1000 m), Biben Karina, Sólyom Dóra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita (U23 K4 500 m), Biben Karina, Bakó Olga (U23 K4 500 m), Maró Anna (ifjúsági K1 500 m)
Bronz (2): Béke Kornél (U23 K1 1000 m), Nagy Bianka (U23 C1 200 m)

Összességében elégedettek vagyok, és utólag kimondhatjuk, jó döntés volt ezzel a csapattal utazni Csehországba – kezdte értékelését Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. – Tavaly kicsit alálőttük a szintet, idén viszont mindenki helytállt, kilencven százalékban elégedett voltam a versenyzőkkel.”

 

forrás: utanpotlassport.hu; mkksz.hu fotó: mkksz.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Csütörtökön megkezdte szereplését a magyar kajak-kenu válogatott Tokióban, az előolimpián. Bár a mieink közül többen két hetes pihenő után érkeztek, és az időeltolódás utáni átállás is sokakat megviselt, a csapat szereplésére eddig mégsem lehet panasz, hiszen minden magyar egység bejutott a középfutamba.
VB. válogató verseny volt hétvégén Tokajban. Az októberben, Kínában megrendezésre kerülő világbajnokságra három kajakosunk utazhat. Vékassy Bendegúz, Redl András, és Kőhalmi Emese váltott repülőjegyet!
Az ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon Kőhalmi Emese három olimpiai versenyszámban is aranyérmet nyert, ami után edzőjével, Gintl Andreával beszélgettünk tanítványáról, a tornáról, a legnagyobb hazai riválisról és az egyre közelebb lévő felnőtt mezőnyről.
Gazsó Dorka VILÁGBAJNOK K4 500 méteren
Minden versenyen történik valami váratlan, a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sem kivétel ez alól!