Serdülő Magyar Bajnokság

Asztalitenisz 2017.05.05.
Budapesten a BVSC csarnokában rendezték meg az év legfontosabb versenyét a Magyar Bajnokságot ahová,86 nevezés érkezett a serdülő egyéni versenyszámra.

A pénteki napot a serdülő párossal kezdték ahol mindkét párosunk Terék Norbert-Galáth Ferenc és Huzsvár Erik- Ujvári Máté könnyedén meneteltek a legjobb 4 közé. Az elődöntőben a fiatalabb párosunk (Huzsvár,Ujvari) alul maradt a későbbi győztessel szemben. A Terék Galáth páros viszont beküzdötte magát a döntőbe ahol a hazai pályán versenyző András Both (BVSC) kaptak ki.

Egyéniben Straubinger Balázs akinek még bőven van ideje ebben a korosztályban sikerrel vette selejtező csoportját és jutott be a legjobb 32 versenyző közé. Terék Norbert Ujvári Máté és Huzsvár Erik csak a 16közé jutásért álltak asztalhoz a versenyen,mivel ranglistás helyezésük alapján kiemeltek voltak.

Straubinger Balázs kivételével mindenki sikeresen vette az első fordulót. Balázst a versenyszám első számű kiemeltje András búcsúztatta,később a legjobb 8közé jutásért Ujvári Mátét is.

Terék Norbert páros partnerétől kapott ki egy roppant kiélezett mérkőzésen a legjobb 4 közé jutásért. Így ő az 5-8 helyen végzett.

A verseny kisebb meglepetése Huzsvár Erik nevéhez fűződik. Erik még újonc korosztályú,így nem csak, hogy tisztességessen helyt állt a nála 2 évvel idősebbek között hanem egészen a döntőig küzdötte el magát.  A döntőben a Bvsc-s Andrástól kapott ki 1:4-re,így a dobogó második fokára állhatott fel.

A KSI-s fiúk 3 versenyszámból 2 ezüstéremmel és 2 bronzéremmel tértek haza, amiben Huzsvár Eriknek nagy szerepe volt,hiszen minden versenyszámban érmes tudott lenni.

Vegyespárosban Drabant Anitával (UNIVER SPORT KFT) bronzérmesek lettek.

 

Fotók
Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.