Szilveszteri Vizesgála

Kajak-kenu 2018.01.03.
December 30-án Szilveszteri Vizesgálát rendeztek a budapesti Tüskecsarnokban, ahová meghívást kapott újdonsült felnőtt világbajnok kajakosunk, Szabó Ági is.

Olimpiai Ötpróba nevezetű eseménysorozat a 2017-es évet egy látványos vízisport-gálával zárta. A délelőtti úszóverseny után gálaműsort rendeztek, ahol Olimpiai- és világbajnok sportolóink mutatták be tudásukat.

A kajakosok egy speciális kajakpóló hajóban versenyezhettek a medencében. Ebben a váltóversenybent az Olimpikonok mérték össze tudásukat a világbajnokokkal. A világbajnokok csapatát erősítette a KSI-s Szabó Ági is, akik nem kis szerencsével, de végül megnyerték ezt a futamot.

A győztes csapatnak Cseh László Olimpiai ezüstérmes úszó adta át a díjakat.

 

 

 

 

Videók

Ajánló

Kis versenyzőink már várják a vízre szállást, addig marad a kondi, futás, és a technika csiszolása!
Az egyéni sportágak csapat kategóriájában a nőknél Héraklész-díjban részesült a 2018-as ifjúsági világbajnokságon az 500 méteres távon aranyérmet szerző Szellák Szabina, Biben Karina, Gazsó Dóra Alida, Kőhalmi Emese összeállítású lány kajaknégyes. Az elismerés mögött rejlő munkáról, és a sikerhez vezető útról Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitányt kérdeztük.
A csapat sportágak kategóriájában, a nőknél az ifjúsági világbajnokságon 500 méteren (olimpiai versenyszámban), Szellák Szabina, Biben Karina, Gazsó Dorka, Kőhalmi Emese összeállítású kajaknégyes bizonyult a legjobbnak.
Tóth Petra tanítványai edzésén jártunk. A 'kettes kiemelőig' tartó edzés egy 16 kilométeres kört jelent.
Hétvégén Poznan adott otthon az Országos Olimpiai Reménységek versenyének.