Hírek

A 19. hét vízilabda hírei

Vízilabda
A 2006-os „A”, illetve a 2006-os „II”-es csapatunk is megmérkőzött a mai nap során. A meccsek két helyszínen zajlottak; míg az első csapat a Népligetben az A-HÍD OSC ÚJBUDA I-es csapatával játszott, addig a második a Soproni VSE ellen küzdött a Margitszigeten. Mindkét meccs KSI győzelemmel zárult.

Felnőtt Ifjúsági és Parakenu rangsoroló siker!

Kajak-kenu
Szolnok adott otthont az idei első komoly megmérettetésnek a kajak-kenusoknál.

MATSZ Zsebibaba CSB

Női torna

Varga Donát hetedik!

Judo

LSU

Asztalitenisz

Magyar ezüst a spanyol utánpótlás-bajnokságról A magyar csapat harmadik ezüstérme is megszületett a spanyol nemzetközi utánpótlás-bajnokság utolsó napján. A KSI SE asztaliteniszezője, Huzsvár Erik serdülő párosban a német Felix Köhler oldalán állhatott a dobogó második fokára.
ÉREMESŐ  az évadnyitó utánpótlás asztalitenisz versenyen A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kelet-Magyarország 2018.évi Újonc és serdülő területi II.osztályú ranglista verseny Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
2018-ban a KSI SE a legeredményesebb egyesület Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.

Atlétika

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2019, Keleti csoport 8. helyen az atléták a csapatbajnokság elődöntőjén. Tavalyihoz képest egy hellyel előrébb. Aki ott volt mindenki hozta a tőle elvárt eredményt. Keményen küzdöttek a váltók, és több egyéni csúcs is született.
Magyarország Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokság 2019 2x2. 1x3. dobogós helyezéseket értek el a csapatok. Gábris Dávid 3 próbában 3. helyet szerezte meg a kellemetlen esős időben.
10.000 m-es Magyar Bajnokság 2019. Szerencsi Ildikó 4.helyezett 10.000m-en, az Országos Bajnokságon!! Gratulálunk! Horváth Csongor 2. 1500m-en!
Tiszaújváros XIX. Nemzetközi Atlétikai Versenye Tiszaújváros Több jó eredmény, egyéni csúcs Tiszaújvárosban!

Férfi torna

Ifjúsági - kadet, serdülő férfi torna sikerek „05.04.-én ifjúsági és kadet korosztályban rendeztek Budapest-Vidék Bajnokságot. Az ifiknél Budapest bajnokságon kettős KSI –s siker volt. Első helyezett Dobrovitz Ádám, a második Bátori Szabolcs lett.
„24.Rheintacup” Widnau (svájc) nemzetközi utánpótlás verseny. Nemzetközi utánpótlás versenyen két tornászunk vett részt, Molnár Botond és Závory Szilárd. Egyéni összetett: V. hely Molnár Botond, IX. hely Závory Szilárd Serenkénti döntő: Talaj: III. hely Molnár Botond Korlát: II. hely Závory Szilárd, IV. hely Molnár Botond Gratulálunk versenyzőinknek!
Egyéni és csapat arany is született az 'FTC-TELEKOM Kupán'! Az elmúlt hétvégén rendezték meg, az FTC-Telekom Kupát, amelyen négy korcsoportban versenyeztek az utánpótlás tornászok. Közel 200 versenyző indult az évek óta rangos és színvonalas versenyen, amely egyben kiváló felkészülést is biztosított az április 6-7.-én rendezendő korosztályos országos csapatbajnokságok előtt.
Gyermek kezdő és haladó Országos Bajnokság  I. forduló Sikeresen kezdték gyermek fiú tornászaink a versenyszezont.

Jégkorong

U-14 Óbuda Hoki Kupa Óbuda Hoki Kupa U14-es fordulójának végeredménye: 1. OHA 2. KSI SE 3. Justitia Szittyák 4. Szigeti Bikák
Világbajnok para-hokissal /Sledge Hockey/ edzettünk! A múlt héten zajlott a Para Jégkorong világbajnokság Csehországban. A szerencse úgy hozta, hogy a világbajnok USA csapatának egyik játékosa, Chris Douglas ellátogat Magyarországra, és mivel nem bír a bőrében meglenni jég nélkül, ezért megkeresett bennünket, hogy esetleg játszhatna e Veletek, a KSI-s srácokkal, lányokkal, hogy megmutassa Nektek mi is az a Sledge Hockey. Az edzés előtt volt egy kis beszélgetés Chrisszel. A találkozás motivációt adhat mindnyájunknak. Kitartásból, életszemléletből sokat tanulhattunk.
Két diadallal zártak az U14-es hokisok Hétfőn az Óbuda Hockey Academy B, szerdán a Dunaújvárosi Acélbikák B vendégei voltak kölyköseink, akik sikerrel vették a kihívásokat.
Négy nap alatt hat mérkőzés… Kupagyőzelemmel!!! 12 éves játékosaink a Tüske- kupán négy mérkőzést játszottak veretlenül, döntőben 6:1 re győztek a Miskolciak ellen.

Judo

Két ötödik hely Erfurtból. U16 Türingia Kupa, Erfurt
Két érem Kecskemétről! Ifjúsági diákolimpia, Kecskemét
Tóth Fanni bronzérmes! Felnőtt EK, Szarajevó
Lakk Zsombor Budapest Kupa győztes Budapest Kupa, UTE Jégcsarnok

Kajak-kenu

30 egyesület, és legalább 700 gyerek az Öböl-kör bajnokságon Megkezdtük a 2019-es versenyszezont az újpesti öbölben. Kissé szeles és hűvős időnk volt, de ez a KSI-s versenyzőket nem zavarta, hiszen csupa jó eredményeket lapátoltak össze! A Hidépitő kupa éremtáblázat élén végzet egyesületünk. 8 arany, 8 ezüst és 8 bronzeremmel!
Véget ért a dél-afrikai kaland kajakos lányainknak Véget ért a dél-afrikai kaland kajakos lányainknak
Az utánpótlás is vízre szállt Az utánpótlás is vízre szállt
Varga Ádám sérülése ellenére is gőzerővel készül a nyárra Varga Ádám, a KSI kajakozója a Mol tehetséggondozó programjának támogatását élvezi, nem érdemtelenül: a tizenkilenc éves versenyző hatszoros ifjúsági világbajnoknak vallhatja magát. Idén nemcsak az érettségin és az egyetemi felvételin, hanem a vízen az U23-asok és a felnőttek mezőnyében is helyt kell állnia.

Karate

Randori edzés Bátaszéken Bátaszékre látogattunk, ahol több klub versenyzője edzhetett közösen.
KSI lett a legeredményesebb csapat az Erzsébet Kupán Április utolsó hétvégéjén került megrendezésre a VIII. Erzsébet kupa, ahol egyesületünk versenyzői remekül helytálltak.
XXIV. Széki kupa, Szekszárd Hétvégén egyesületünk versenyzői Szekszárdon mérettették meg magukat, aminek meg is lett az eredménye. Hogy mennyire sikeresen? Olvasd el!
A versenyzői csapatunk edzésén voltunk. Ez a csapat három különböző helyszínen készül minden héten, ebből az egyik a Hunyadi János Ált. Iskola, emellett a Liszt Ferenc Ált. Iskolában, illetve a KSI-ben szombatonként.

Kerékpár

VISEGRÁD 4 LADIES SERIES PANNONHALMA A hétvégén ( 2019. május 12.) történelmi jelentőségű esemény zajlott Pannonhalmán. Magyarországon először rendeztek UCI kategóriájú felnőtt női országúti kerékpárversenyt! Kategória: ELIT WU, UCI 1.2
ALAPOZÓ EDZŐTÁBOR, MAKARSKA (HRV) A jó hangulatú táborban vidáman dolgoztak a fiatalok, sok fotót készítve, a rendkívüli kihívásokat nyújtó hegyi utakon, és viharos szél keltette lökéseken.
KSI Kerékpáros Szakosztály Évzáró Rendezvény 2018. December elsején került sor a kerekesek szokásos évértékelő rendezvényére, a megszkott helyszínen, az Oli Sörpincéje nevű vendéglátó egység különtermeiben. A KSI vezetése is megtisztelte az eseményt, voltak meghívottak, régi edzők, versenyzők, és szülők.
Megszépült kerékpár szakosztályunk busza! Új dekorációt kapott kerékpár szakosztályunk busza.

Kézilabda

Kézilabdázz Szívvel! KSI-Ócsa Felkészülési Utánpótlás Kézilabda Torna - Leány U9
Világbajnok és világválogatott előtt játszottak a fiúk KSI-Ócsa Utánpótlás Kézilabda Torna
KSI-Ócsa Utánpótlás Kézilabda Torna Kézilabda játék, te csodás!

Központ

SZÁMÍTUNK RÁD, SZÁMÍTHATSZ RÁNK SZÁMÍTUNK RÁD, SZÁMÍTHATSZ RÁNK
Könyv Kocsis Mihályról, a KSI egykori igazgatójáról Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.
KSI SE KÖZGYŰLÉS 2019. MÁJUS 16. KSI SE KÖZGYŰLÉS 2019. MÁJUS 16.
Változás a tagdíjfizetés rendjében! A 2019 áprilisától, az esedékes tagdíjakat elsősorban banki átutalással kérjük teljesíteni. A bankszámlaszámok weboldalunkon, a vonatkozó szakosztály lapján megtalálhatóak. KSI SE. központ

Női torna

Előírt Országos Bajnokság Leány Utánpótlás Előírt Országos Bajnokság
Edzőtáborban a leány tornászok Tatán edzőtáboroznak a leány tornászaink
Sikeres szereplés a Matolay Emlékversenyen 25. Matolay Elek Nemzetközi Torna Verseny
Leány Utánpótlás versenyek Női Torna, Leány Utánpótlás CSB 1. forduló

Ökölvívás

Év eleji ökölvívó sikerek! A tavasz folyamán számos nemzetközi és hazai versenyen vett részt a KSI SE ökölvívó szakosztálya.
2.Eger Kupa Hétvégén 11 versenyzőből 9-en nyertek..
Értékes Érmek Zágrábból Nemzetközi Zágráb Open elnevezésű versenyen vett részt a hétvége folyamán szakosztályunk három bunyósa. Remek mérkőzéseket produkálva mindenki a dobogóra tudott állni.
Elsöprő siker a serdülő OB-n Kiemelkedő teljesítményt mutatva három bajnokin cím mellett, egy ezüst, egy bronz és egy ötödik helyezéssel zárta a serdülő országos bajnokságot a KSI-SE csapata.

Öttusa

Értékes érmek és helyezések a székesfehérvári Decahlon MK-fordulókról Székesfehérvár adott otthont a Decathlon MK 1. forduló U10-15 váltó versenyeinek és az MK 2 forduló 2tusa egyéni és csapat küzdelmeknek. Szakosztályunk sportolói ezúttal is arany-, ezüst- és bronzérmekkel, valamint jó néhány 4-6. hellyel zárták a két napos versenyt.
Lovasképesítő vizsga: kipipálva! Szakosztályunk két fiatal versenyzője, Breitner Hanna és Mihály Eliora a mai napon a Kerepesi úti Nemzeti Lovardában sikeresen teljesítette a lovasképesítő vizsgát, így mindketten “igazi” öttusázóvá váltak.
Gulyás Michelle és a női csapat ezüstérmet, a férfiak bronzot nyertek a junior ob-n Gulyás Michelle egyéni második helye mellett egy női csapat ezüstéremmel is gazdagodott a hétvégi junior országos bajnokságon. A Gulyás Michelle – Bánki Adél – Kállai-Simóka Nóra – összeállítású KSI-s trió a Volán Fehérvár mögött, a Trion SC csapatát megelőzve léphetett dobogóra.
Öttusázóink lovas edzésén jártunk. Öttusázóink a Nemzeti lovardában csiszolják tudásukat.

Sportlövészet

Újabb sikeres hétvége A Fehér úton rendezték meg sportlövőink számára az ötödik ranglista versenyt, melyen a légpisztoly mellett sport- és szabadpisztollyal is lőállásba állhattunk.
Európa bajnoki sikerektől az általános iskolás dobogóig Az EB végeztével kicsi hiányérzetünk maradt amiatt, hogy nem volt versenyzőnk az egyéni döntőkben, de sok tapasztalatot szerezve ez sikerülni fog a következő versenyeken.
Országos Bajnokság és EB válogató - A nagyok hozták a kötelezőt, a kicsik pedig szenzációsan lőttek Hétvégén rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2019. évi 10 méteres országos bajnokságot, mely egyben az EB válogatás utolsó fordulója is volt.
Minden aranyérmet elhoztak lányaink A hétvégén rendezték meg a Budapest Bajnokságot, ami a junioroknak és a felnőttek EB válogató is volt. Szakosztályunk lány versenyzői mindegyik korcsoport aranyérmét megnyerték!

Szabadidő szakosztály

Vízilabda

A 18. hét vízilabda hírei SERDÜLŐK HAZAI PÁLYÁN A SZEGEDDEL A Szeged elleni fordulót a Serdülők kezdték a Margitszigeten. Már az első két negyedben eldöntöttük a mérkőzést, végül 15-5-re nyertük meg a mérkőzést.
A 17. hét vízilabda hírei Cegléd elleni siker A 2007-es csapatunk magabiztosan győzte le a Cegléd csapatát. Már az első negyedben megszerezte a vezetést és a végéig hatgólosra nőtt a különbség és 12-6-ra nyertünk.
A 16. hét vízilabda hírei A BVSC ELLEN A 2006-OS BAJNOKSÁGBAN A 2006-os csapatunk a BVSC ellen játszott ma, ahol minden negyedben kicsivel jobb tudott lenni ma ellenfelünk. A végére 13-6-ra meg is nyerte meg a mérkőzést.
A 15. hét vízilabda hírei FRADI RANGADÓ A 2005-ös bajnokságban csapatunk a Fradi ellen játszott egy igazi rangadót. Háromgólos hátrányból sikerült egyenlíteni és 9-8-as győzelmet aratni.