Központ

A Központi Sportiskola és annak utódja, A Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület (KSI SE) feladatai, működési körülményei megalakulása óta 1963 óta folyamatosan változtak. A KSI valamennyi formációja közvetlen állami irányítás alatt működött, feladatait sportkormányzati szinten határozták meg. Az Egyesület mindig is jelentős erőforrást jelentett a hazai utánpótlás-nevelésben. Történetének első 15 évében a KSI segítségével sikerült lerakni a korosztályos képzés alapjait, amely biztosították a tömegesítés és minőségi képzést is egyben! Létrehoztak egy igen fejlett versenyképes sportiskolai rendszert (Csanádi Árpád Központi Sportiskola) is. Ezen kívül kidolgozta a sportiskolák és közoktatási típusú iskolák együttműködési rendszerét. A KSI szinte maradéktalanul eleget tett a magas szintű sportolóképzés, módszertani-tudományos munka, és a fiatal edzők kiképzésének is egyben! 

Az évek előrehaladtával a KSI SE fokozatosan feladta módszertani munkáját, és egyre inkább a versenyzőképzésre összpontosított.  Számos későbbi klasszis sportloló, edző és vezető került ki az egyesületből.

Jelenlegi helyzetében KÖZPONTI SPORT és- IFJÚSÁGI EGYESÜLET néven működik. Társadalmi szerepvállalása részben megmaradt, hiszen igyekszik fenntartani a CSALÁD – ISKOLA – EGYESÜLET jól működő hármas egységét!

Egyesületünk 13 SZAKOSZTÁLLYAL és mintegy 1500 fő igazolt versenyzővel végzi tevékenységét. Igyekszünk a fő profilunkat megtrartani, azaz a KIEMELKEDŐ UTÁNPÓTLÁSKÉPZÉST!

Számos sikeres BAJNOK - Benedek Tibor, Kásás Tamás, Szívós Márton, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Berki Krisztián, Erdei Zsolt nevelkedett fel rendszerünkben!

 

Cím: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

E-mail: ksi@ksi.hu

Telefonszám: +36 1 252 8778

 

KSI SE:

Ügyvezető elnök:           Zsoldos Péter

Alelnök:                             Preiszler Gábor

Szakmai alelnök:            Oláh Tamás

Gazdasági vezető:          Juhász Attila

Titkárságvezető:             Szilasi Ágnes

Üzemeltetési vezető:    Huber Gábor

Pénztár:                             Kápolnás Anikó

Raktár:                               Váci József

 

Szakosztályaink:

Atlétika:                 Molnár Tamás       

Asztalitenisz:       Lakatos Gyula        

Jégkorong:            Balogh Tibor

Judo:                       Dr. Hetényi Antal Gábor

Kajak-kenu:          Oláh Tamás

Karate:                   Szinák Attila

Kerékpár:              Somogyi Miklós

Kézilabda:             ideigelenes szünetel

Ökölvívás:             Törteli Ferenc

Öttusa:                   Takács Péter

Sportlövészet:     Pál-Plichta Györgyi

Torna (női):           Laufer Béla

Torna (férfi):         Laufer Béla

Vizilabda:              Dr. Szívós István

 

 

Zsoldos Péter ügyvezető elnök


Zsoldos Péter korábban a Tungsramban és a KSI-ben vízilabdázott, volt utánpótlás-válogatott, játszott az ob-I-ben. Dr. Szivós István szakosztályvezető mellett kezdett edzőként dolgozni, majd a KSI sportszakmai munkatársa, később alelnöke lett. Több mint egy évtizedig volt Hazsik Endre "jobbkeze". Dolgozott az utánpótlás- és az ifjúsági vízilabda-válogatott edzőjeként, munkáját a szövetség Az év edzője, Szalay Iván-díjjal is elismerte.

Sportolók és edzők

Fotók