Szabadidő szakosztály

Az egészséges életforma, az egészségtudatosság mind szélesebb körben való elterjedése következtében kialakult a sportnak egy olyan, a testmozgást, az edzettséget, a fittséget, valamint az egészség megőrzését szolgáló formája, ahol eltünt a teljesítmény-követelmény, a kemény versengés, és helyette megjelent a rekreációs cél. 

A rendszeres sportolás ugyanis a jelenben és a jövőben egyaránt hozzájárul az egészség és a jó közérzet kialakulásához és megőrzéséhez, valamint a hosszú élethez. Pozitív hatások lehetnek: testi egészség megőrzése, lelki egészség megőrzése, szellemi frissesség fenntartása, szellemi és fizikai munkavégzőképesség növekedése, rekreálódás, pozitív önkép kialakulása, testsúlykontroll, jellem és akarat erősítése, javítása, feszültség, stressz levezetése, jó közérzet elérése. A sport olyan készségeket, képességeket fejleszt, amelyek mind a munka, mind az élet egyéb területeire transzferálhatóak.  

A szabadidősport természetesen nem csak az egészségmegőrzést segíti elő, hanem élvezetet, izgalmat, jól-lét érzést is nyújthat fogyasztójának. Ezen előnyei csupán a sportolás időtartamára korlátozódnak, vagyis a jószág elfogyasztásával a sportoló a tevékenység hasznosságát is elfogyasztja. Ide tartozhat: a játék öröme, verseny öröme, győzelem öröme, élvezet, izgalom, kikapcsolódás, felszabadulás, jól-lét, annak öröme, hogy együtt vagyok a családdal, barátokkal.

Ezért alakult meg a szabadidős szakosztályunk, ahová várunk minden mozogni, sportolni vágyót! 

Szabadidő Szakosztályvezető

Tel.: +36203899907

E-mail: szentmartonigyula@gmail.com

E-mail: ksi@ksi.hu

Szentmártoni Gyula


Szabadidő Szakosztályvezető

Sportolók és edzők

Fotók