Asztalitenisz

II. helyezés Horvátországból

II. helyezés Horvátországból

A horvátországi Varasdon megrendezett, 'A' kategóriás serdülő - ifjúsági versenyen, Huzsvár - Szánosi páros II. helyezést ért el. A megmérettetésen 43 ország versenyzői indultak.

Az asztaliteniszezők Varasdon zajló nemzetközi bajnokságán a Huzsvár Erik és Szántosi Dávid alkotta fiú serdülőcsapat végig remek teljesítményt nyújtva a döntőbe küzdötte magát, a szombat esti fináléban azonban a kínaiakkal szemben már nem volt esélye.

A varasdi serdülő és ifjúsági horvát nemzetközi bajnokság csapatversenyének csoportkörére pénteken került sor és a magyar indulók közül egyedül a Szántosi Dávid és Huzsvár Erik alkotta párosnak sikerült bejutnia a szombati egyenes kieséses szakaszba. A magyar fiúk a negyeddöntőre is megőrizték kiváló formájukat, a cseheket győzték le 3:1-re. Az elődöntőben az oroszok következtek. Szántosi elvesztette egyes meccsét, Huzsvár viszont nyert. A páros találkozón ismét az oroszok bizonyultak jobbnak és egy győzelemre kerültek a döntőbe jutástól. Ekkor Huzsvár végletekig kiélezett mérkőzésen, döntő szett 12–10-re nyert és egyenlített, Szántosi pedig három játszmában simán győzött, így megfordította a párharc állását, beállítva a végeredményt (3:2).

A döntőben a torna fő esélyesei, a kínaiak vártak a magyar fiúkra. Szántosi jól kezdett, rögtön játszmát nyert, ám kínai ellenfele fordított, és onnan kezdve nem vitt el szettet a magyar csapat. A következő meccsen Huzsvár már nem járt a bravúr közelében, a páros összecsapáson pedig szintén a kínaiak bizonyultak jobbnak, és megérdemelten nyerték meg a versenyt (3:0). A magyar serdülőcsapat ezüstérmes lett.

Hajrá KSI!

A nemzetisport.hu nyomán.

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.