Öttusa szakosztály

Szakosztályunkról röviden:

A Magyar Testnevelési és Sportszövetség (MTS) 1963-ban hozott határozatot a hazai utánpótlás-nevelés egységes rendszerének kialakítására, megszervezésére. Ennek eredményeképpen 1963. májusában megalapította a Központi Sportiskolát (KSI), amely hét szakosztállyal – köztük volt az öttusa is – kezdte meg működését.

A 2001 óta sportegyesületként működő KSI öttusa szakosztályában számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok, illetve ezüst- és/vagy bronzérmes kezdte el pályafutását.

Az öt sportágat művelő szakosztályban a kezdők először két-, majd háromtusáznak (úszás, futás, illetve lövészet), végül következik a két technikai szám: a vívás és a lovaglás. A sportág megújulásának köszönhetően a lövészetet már a futással együtt rendezik meg: az összevont számot "laser run"-nak hívják. A 2024-es olimpiai játékok után a lovaglást az ún. OCR-szám (Obstacle Course Race), azaz akadálypálya-futás váltja le.

Központunk a zuglói Istvánmezei úton található, itt egy helyen úszhatnak, futhatnak, vívhatnak, lőhetnek és erősíthetnek is sportolóink. 

Szakosztályunk legjobbjai évek óta meghatározó tagjai az ifjúsági, a junior és a felnőtt válogatottaknak.

A KSI SE öttusa szakosztálya jelenleg kb.120 fő leigazolt versenyzővel rendelkezik. Magas színvonalú műhelymunkánknak köszönhetően sorozatban három alkalommal nyertük el a “A hónap műhelye”- megtisztelő címet (2014. május, 2015. május, 2016. augusztus), 2014-ben pedig a judo- és a kajak-kenu szakosztályokkal együtt "Az év műhelye" címhez segítettük a KSI-t.
Molnár Emőke
Molnár EmőkeSzakosztályvezető
Madaras Ádám
Madaras ÁdámSzakosztályvezető

Navigáció

Tagdíj információk

A tagdíjakat, tanfolyami díjakat az alábbi módon kérjük befizetni:

KSI SE Öttusa

Számlaszám: 10400140-00032768-00000004

Közlemény rovatba kérjük tüntessék fel:

gyermek nevét
befizetni kívánt hónapot
csoportot pl.: edző neve és tanfolyamos csoport

Kapcsolat

Kapcsolat
Email: ksiottusa@ksiottusa.hu
Weboldal:
ksiottusa.hu


Szakosztályi struktúra/Központi bázis (Budapest XIV., Istvánmezei út 1-3.)


Szakosztályi struktúra/Kihelyezett bázis (Budaörs, Hársfa utca 6.)
KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.