Asztalitenisz

Magyar ezüst a spanyol utánpótlás-bajnokságról

Magyar ezüst a spanyol utánpótlás-bajnokságról

A magyar csapat harmadik ezüstérme is megszületett a spanyol nemzetközi utánpótlás-bajnokság utolsó napján. A KSI SE asztaliteniszezője, Huzsvár Erik serdülő párosban a német Felix Köhler oldalán állhatott a dobogó második fokára.

Vasárnapig két érmet nyert a magyar küldöttség a Platja d’Aroban zajló spanyol nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon. A BVSC-Zugló két versenyzője, András Csaba és Both Olivér előbb ifjúsági párosban, majd Kishegyi Ákossal kiegészülve csapatban is ezüstérmet szerzett.

A záró napon a serdülőkön volt a sor, hogy miután a csapatversenyben nem jutottak a főtáblára, az egyéni versenyszámokban maradandót alkossanak.

A fiúknak sikerült is javítani. Huzsvár Erik a német Felix Köhler oldalán kizárólag 3:0-s győzelmekkel menetelt, meg sem állt a fináléig. Az aranycsata azonban egy hajszállal elúszott, 3:2-re döntő szettben 12:10-re győzve a francia Hugo Deschamps, Felix Lebrun kettősé lett az elsőség.

A KSI SE pingpongosa aztán egyesben is kitett magáért: egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol szintén a későbbi ezüstérmes Deschamps állította meg. Rajta kívül még a szarvasi Szántosi Dávid került a főtáblára. A lányok közül senki nem jutott tovább a selejtezőcsoportból, párosban pedig egyetlen győzelem sem jött össze.

Hajrá KSI!

forrás: utanpotlassport.hu

foto: MOATSZ

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.