Atlétika

Edző továbbképzés a gyorsaságfejlesztésről

Edző továbbképzés a gyorsaságfejlesztésről

https://www.atletika.hu/hir/loren-seagrave-hasznaljuk-batran-a-mobiltelefont_11950

"Sztáredző tartott szemináriumot Budapesten. Az amerikai  Loren Seagrave olyan nagyágyúkkal dolgozott korábban, mint Dwight Phillips, LaShawn Merritt, Donovan Bailey vagy Justin Gatlin. Most a magyar férfi 4X100-as váltó minél jobb formába hozásán dolgozik, emellett az MTK Atlétikai Akadémiáján pallérozódnak tanácsai hatására a magyar atléták. Legutóbb a BOK Csarnokban edzőknek és versenyzőknek tartott szemináriumot.

Loren Seagrave 70 éves. Korábban több tucat atlétát kísért el egészen az olimpiai vagy a vb-aranyig. Érdemes hát odafigyelni arra, mit mond. És a szakemberek figyeltek is. Gondolatainak „magyar hangja” az a Kerekes Gréta volt, aki nemrég a fedettpályás Eb-n döntőzött 60 gáton.

Scheidler Géza, a MASZ sportszakmai igazgatója szerint az ilyen rendezvények adott esetben meg tudnak változtatni egy-egy rossz beidegződést vagy szokást. „Hihetetlen dolgokra tud rávilágítani Loren Seagrave. Jó volt látni, hogy mindenkiben gondolatokat ébresztett. És lehet, hogy egy alapinfó nem is került a helyére, de később ezek a tanácsok úgyis előjönnek az edzéseken. Örülök, hogy a szövetség Kiemelt Atlétikai Programjának van lehetősége ilyen szaktekintéllyel dolgozni.” – mondta Scheidler Géza, aki hozzátette mi most nem holnapra vagy holnaputánra készülünk. „A MASZ stratégiája ennél sokkal hosszabb távú. A hazai rendezésű vb nem cél, hanem eszköz a kezünkben arra, hogy felgyorsuljon az atlétaképzés Magyarországon”.

"Azoknak jó hírrel szolgált Loren Seagrave, akik szeretik a telefonjukat használni. „Most már mindenkinek van olyan készüléke, amivel videót lehet rögzíteni. Ez legyen az egyik legfontosabb eszköz az edzőknek és az atlétáknak. A videó a legjobban tud szemléltetni a mozgásunkról. A A stopper órát pedig felváltja a képi elemzés és egyéb mérőeszközök használata.” – mondta a szakember, aki sebesség dinamikai szemináriumot tartott Budapesten.

 

Terítékre került többek között a munkakapacitás növelése, a maximális sebesség neuro-biomechanikája, és az indulás, valamint a gyorsulás is."  Hajrá KSI Atlétika!

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.