Kajak-kenu

Csodás győzelemmel zárta U23-as karrierjét Varga Ádám

Csodás győzelemmel zárta U23-as karrierjét Varga Ádám

A világbajnokság zárónapjának délelőttjén újabb két magyar aranyéremnek örülhettünk, így már az ötezer méteres döntők előtt kimondhatjuk: magyar szempontból a mostani idők legsikeresebb ifjúsági, U23 világbajnoksága. Férfi K-1 500 méteren Hidvégi Hunor simán, Varga Ádám pedig óriási csatában győzött.

A folytatásban U23-as C-1 500 méteren Zombori Dominik húzott be egy ötödik helyet, majd érkezett olimpiai ezüstérmesünk, Varga Ádám, aki a K-1 500 méter aranyáért szállt harcba vasárnap. Ádám eddig két számot tudott le, K-1 1000 méteren aranyérmes lett, az U23-as négyessel egy ezüstöt nyert, a szegedi napjaira és az U23-as korszakára egy újabb aranyéremmel tette fel a koronát. Ádám centikkel győzte le az ausztrálok olimpiai bajnokát (K-2 1000 m), Thomas Greent. 

"Kihoztam a maxot, amit így egy szeptemberi verseny utolsó napján ki lehet hozni.

 Örülök neki, hogy megvolt a hasonló finis, mint a felnőtt Európa-bajnokságon és most én jöttem ki egy picit jobban belőle. Nagyon elégedett vagyok" - nyilatkozta a parton Varga Ádám, aki a magyarok 18. aranyát nyerte, s ez egyben azt jelentette: magyar szempontból ez minden idők legeredményesebb utánpótlás világbajnoksága.

 

Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövetség - https://kajakkenusport.hu/hir/mar-porog-a-vasarnapi-program-a-maty-eren-cikkunk-folyamatosan-frissul?fbclid=IwAR3V0eYaQ9HO7qRKZYoX4JLmwfn8LeGVl4UgaIpNs_UEfhoF3NNe6kCMATg

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.