Kajak-kenu

Visszatért az A-Híd Kupa az Újpesti-öbölbe

Visszatért az A-Híd Kupa az Újpesti-öbölbe

Idén ismét a szokásos időben, április utolsó szombatján tudta megrendezni az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club és a KSI SE kajak-kenu szakosztálya az A-Híd Kupát. A ragyogó napsütésben 480 versenyző állt rajthoz Újpesti-öbölbe, a 2000 méteres versenye

“Hogy egyszerre ne tartózkodjon túl sok sportoló a KSI SE vízitelepén, így idén nem rendeztünk masters és gyermek számokat. - mondta Szilárdi Katalin, az Építők mesteredzője. 

- A serdülő, és a kölyök férfi kajakos futamokba így is annyian neveztek, hogy ketté kellett bontanunk a mezőnyöket.“

Mivel az A-Híd Kupa hagyományosan a legnagyobb bontatlan mezőny győztesének jár, így azt idén Horvath Maja tiszaújvárosi versenyző vihette haza, aki a tavalyi ORV-n is több számban nyerni tudott.

A tiszaújvárosiakon kívül nagy létszámban szerepeltek a versenyen szegedi kenusok, a dunakeszik kajakosok, valamint a Lágymányosi Spari, a BKV, és a KSI SE sportolói is. 

A versenyszámok győztesei ezúttal is “Itt jön a győztes” feliratú, A-Híd emblémával ellátott pólókat vehettek át a díjátadóktól, amelyeknek átadásában részt vett az olimpiai bajnok Dónusz Éva és Dombi Rudolf, az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid, valamint az MKKSZ részéről Schmidt Gábor elnök, Kubina Ádám főtitkár, Kovács Tamás vezetőedző, valamint ifjabb Foltán László utánpótlás kenu kapitány is. 

A verseny rendezői már 26. alkalommal ismét a KSI SE, és az Építők Margitszigeti Kajak Club edzői voltak. 

A támogatást ezúton is köszönjük az A-Híd Zrt.-nek!

 

Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövetség https://kajakkenusport.hu/hir/visszatert-az-a-hid-kupa-az-ujpesti-obolbe?fbclid=IwAR0A8O6Xgom6Tustwh1KTIjCAUN80puFlKsgoLlqkkPDhOpFgRcOGIX2V2s 

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.