Karate

47. EKF Korosztályos Európa Bajnokság

47. EKF Korosztályos Európa Bajnokság

Február 7-9 között került megrendezésre Budapesten a 47. Kadet, Junior, U21 Európa Bajnokság, ahol a KSI Karate Szakosztálya három versenyzővel és egy bíróval képviselte Magyarországot és a KSI-t.

Idén immáron 47. alkalommal került megrendezésre a Kadet, Junior és U21 Karate Európa Bajnokság, ami több dolog miatt is különlegesre sikeredett mind a karate, mind pedig a KSI számára. Előbbinek azért, mert Európa összes országa leadta a nevezését az idei kontinens tornára, ezáltal több, mint 1.300 db versenyző indult a különböző kategóriákban, a KSI számára pedig azért, mert idén három versenyzőnk is kvalifikálta magát, valamint szakosztályunk egyik edzője nemzetközi bírói minősítést szerzett, ezáltal bíróként volt a tatamin.

 

Az EB a bírók számára már február 4-én, kedden elindult. Ekkor startolt ugyanis a European Karate Federation 3 napos képzése és vizsgája, ahol szakosztályunk egyik edzője, Koburger Soma küzdelemben és formagyakorlatban egyaránt megszerezte nemzetközi bírói minősítését, ezáltal a versenyen is bíróként volt jelen.

 

Az Európa Bajnokság első versenynapja péntek volt, ahol ketten is érdekeltek voltak: Bene Bianka (kadet -54 kg) és Vaskó Samu (kadet -70 kg).

Bianka az első fordulóban lett lánnyal kezdett, ahol magabiztos győzelmet aratott, Ezt követően azonban a legjobb 16 között búcsúzni kényszerült, miután kikapott bosnyák ellenfelétől, aki sajnos nem jutott később a döntőbe, így a vigaszág is elmaradt.

Samu kikapott első körben orosz ellenfelétől, aki viszont egészen a döntőig menetelt, ezáltal Samunak még maradt esélye dobogóra állni. A vigaszágon először olasz, majd grúz ellenfelét legyőzve bronzéremért küdzhetett. Itt egy nagyon szoros küzdelemben sajnos 1:0 arányban kikapott lett ellenfelétől, így az 5. helyen zárt.

 

Szombaton KSI szempontból Szabó Marcellért izgulhattunk a junior -61 kg-os mezőnyben. Marci rettentő magabiztosan kezdett, és 7:2 arányban legyőzte norvég ellenfelét. a következő fordulóban szoros meccsen az első találat jogával (Senshu) 1:1-el továbbjutott az olasz fiúval szemben. A harmadik fordulóban egy ír fiúval kezdett megküzdenie Marcinak. Meg is szerezte a vezetést, ám nem sokkal ezután az ír fiú súlyos sérülést okozott MArcinak, amiért azonnal leléptették, így a KSI versenyzője jutott a legjobb 8 közé. A sérülése miatt azonban itt véget is ért Marcinak a verseny, pedig amennyiben a következő mérkőzését is megnyeri, már biztosan éremért küzdhetett volna.

 

Mindhárman remekül küzdöttek, nagyon büszkék vagyunk rájuk :)

 

#HAJRÁKSI

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.