Karate

Lemaradtunk, pótoljuk. Avagy az elmúlt hetek történései!

Lemaradtunk, pótoljuk. Avagy az elmúlt hetek történései!

Van ám bőven miről beszámolni, mert hír nem jött, de esemény volt. Mik is voltak ezek? Ááá, nem nagy dolgok. Csak két hétvégén három verseny, egy év egyetemi sportolója díj, nameg három kvalifikáció a korosztályos EURÓPA BAJNOKSÁGRA!

November 9-én a 10 éven felüli versenyzőinkkel Szigetszentmiklósra utaztunk. Itt került megrendezésre a Hungarian Open GP elnevezésű nemzetközi verseny, ahol igen komoly és erős mezőny jött össze szinte minden kategóriában, lévén, a legtöbb nevezett országnak kvalifikációs állomása volt ez a 2020-as, Budapesten megrendezésre kerülő korosztályos Európa Bajnokságra. Erre még visszakanyarodunk a későbbiekben :)

Na de a Hungarian Open szerencsére remekül sikerült a KSI versenyzőinek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a megszerzett 4 db arany-, 2 db ezüst- és 7 db bronzérem, valamint értékes kvalifikációs pontok a 14 éven felülieknek.

 

Az ezt követő hétvégén ketté szakadt a csapat, persze csak képletesen, ugyanis a kicsik Tökölön, a hivatalos korosztály (14 éven felüliek) pedig a szlovéniai Ljubjanaban léptek tatamira. Ismét örülhettünk, hogy szép, a szó minden értelmében bearanyozott hétvégénk lesz. Tökölön a Sziget kupán ugyanis 7 db arany, 7 db ezüst- és 1 db bronzérmet szereztek karatékáink. 

Ezzel egyidőben Szlovéniában, ami az utolsó kvalifikációs verseny is volt egyben a hazai rendezésű EB-re, Szabó Marcell és Vaskó Samu is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ám ez nem minden, ugyanis Samu ezzel a győzelemmel kvalifikálta magát az Európa bajnokságra, Marci és Bene Bianka (akinek itt nem sikerült sajnos dobogóra állnia) pedig szétmérkőzésen dönthetik el, hogy ők, vagy ellenfelük indulhat a kontinens tornán.

 

November 23-i hétvégén pedig kettő, azaz három nagyszerű dolog történt szakosztályunk életében. Nagy Botond megkapta az Év Egyetemi Sportolója díjat, miután nyáron megnyerte a zágrábi Egyetemista Európa Bajnokságot.

 

Biankának és Marcinak pedig eljött a szétmérkőzés ideje. A szétmérkőzések minden esetben két győzelemig tartanak, így mindkettő versenyzőnknek végig ott kellett lennie fejben. 

Az első fordulóban Bianka és Marci is remekül kezdett, és megnyerték az első mérkőzésüket, Bianka ráadásul három pontos hátrányból tudott fordítani. A második forduló sajnos nem úgy alakult, ahogyan azt elterveztük, így 1:0 arányban elvesztette azt Bianka, és készülhetett a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre. Marcinak ezzel szemben rendkívül fegyelmezett küzdelemmel sikerült megnyernie a második mérkőzését is, és immár európa bajnoki résztvevőként jöhetett le a tatamiról. Hatalmas volt az öröm, de még koncentrálni kellett és szurkolni, ugyanis következett Bianka harmadik mérkőzése. Itt már nem volt helye hibának. tudta ezt Bibi is, és nem is hibázott. Megnyerte a harmadik meccset, és ezzel Samu és Marci után ő is kvalifikálta magát!!!!

 

Úgyhogy 2020 február 6. és 9. között mindenki szurkoljon, ugyanis Bene Bianka kadett -54 kg-ban, Vaskó Samu kadett -70 kg-ban, Szabó Marcell pedig junior -61 kg-ban képviseli hazánkat a 47. EKF Európa Bajnokságon, Budapesten!!!!

 

Rendkívül büszkék vagyunk. Hatalmas gratuláció mindenkinek, beleértve mindazokat, akik szurkoltak a srácoknak!

 

#HajráKSI

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.