Kerékpár

A korábbi KSI-s kerékpáros remek Eb szereplése

A korábbi KSI-s kerékpáros remek Eb szereplése

Remek magyar teljesítményeknek lehettünk szemtanúi a svájci Grenchenben zajló pályakerékpáros Európa-bajnokság első két versenynapján. Drijver Bertold kiváló versenyzéssel az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg a pontversenyben. Nemzetközi klasszis teljesítmény a pálya válogatottunk legnagyobb reménységétől, aki kora szerint még az U23-as mezőnyben versenyzik. De ezúttal a felnőtt mezőnyben érte el az értékes top10-es helyezését, ami egyben karrierje legjobb eredménye is. Bertold 2021-ig a KSI-ben nevelkedett.

Második nap a negyven kilométeres, 160 körös pontverseny kaotikus viaskodást hozott, volt itt minden, körelőny, körhátrány, visszavett kör, így nem volt egyszerű dolga a huszonkét rajthoz álló kerékpárosnak, közte a még mindig csak tizenkilenc esztendős Drijver Bertoldnak. Az országúton az Epronex-Hungary Cycling Team színeit erősítő fiatal végig támadószellemben bringázott, számos akcióból kivéve a részét, téve a kereket a szakág legjobbjaira. Sikerült két körelőnyt is kiharcolnia, bár ebből az egyiket visszavették tőle.

A verseny izgalmait jól tükrözi, hogy az Európa-bajnoki cím sorsa csak az utolsó sprintben dőlt el, az aranyérmet az olasz Simone Consonni kaparintotta meg, mögötte a spanyol Albert Torres lett a második, míg a francia Donavan Grondin zárt harmadikként. Dijver Bertold 24 szerzett ponttal abszolválta az 52,980 kilométer/órás átlagsebességet hozó futamot, ezzel az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Forrás: https://bringasport.hu/2023/02/10/drijver-bertold-8-a-palyakerekparos-eb-n/ 

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.