Kézilabda

A KSI kézilabdázói adományozással és évzárókkal búcsúztatták a 2017-es bajnoki szezont

A KSI kézilabdázói adományozással és évzárókkal búcsúztatták a 2017-es bajnoki szezont

Kézilabdázók társadalmi felelősségvállalása? Jeles a félévi bizonyítvány!

A KSI kézilabdázói adományozással és évzárókkal búcsúztatták a 2017-es bajnoki szezont
Kézilabdázók társadalmi felelősségvállalása? Jeles a félévi bizonyítvány!

Mozgalmas heteket tudhat maga mögött a KSI Kézilabda Szakosztálya. 2017. december 10-re befejeződtek a korosztályos női és férfi ifjúsági, valamint serdülő bajnokságok őszi fordulói, a serdülő fiúk Adán szerepeltek egy rangos nemzetközi utánpótlás tornán, ahol kilenc csapat közül a negyedik helyen végeztek, majd december közepén megrendezték a gyermekbajnokság és kisiskolás versenyek tornáinak első féléves zárófordulóit is, végül a hagyományos Ferenczy-Budapest kupaszerepléssel a három csapatunk lezárta a 2017/2018-as idény első féléves versenyévadát.

Csapataik szereplésről a 2017. december 11.-én megtartott edzői értekezleten minden edző beszámolt, és egyöntetű volt a vélemény, az elvégzett munka „pontgyűjtő” része a tavaszi szezonra várható, amikor a játékban megmutatkozó fejlődés párosul majd az izomerővel és a megnövekedett testtömeggel.
Csak megerősítésként említjük meg, hogy serdülő és ifjúsági korú fiatalok rendszeres edzésmunkája az, ami eredményre vezethet.
Szabóné Balog Judit, Csenki Judit, dr. Ökrös Csaba, Datzuk Péter, Matuz István, Jánka Zsolt edzők értő és szakszerű gondoskodással foglalkoznak tanítványaikkal, együttműködve Gábor Péterrel, Pindák Lászlóval, valamint dr. Lénárt Ágota, Német Kata, Moldvai Ildikó szakmai tudásával megerősítve igazán ütőképes hátteret adnak az akadémiai képzésnek.
 

Az Országos Gyermekbajnokságban szereplő U12-es fiúk és a kisiskolás versenyeken tornáin induló leány és fiú U10-es korosztályban kézilabdázó gyerekek egyenlőre a mérkőzéskörülményekkel ismerkednek, számukra a „sok”, „rengeteg”, ”számolatlanul” játszott mérkőzések időszaka ez. Türelmesen és nagy-nagy odafigyeléssel kell őket a technikai és taktikai alapokra megtanítani. Szerencsére az utánpótlás ezen korosztályait olyan edzők irányítják, mint Csenki Györgyné, az 1965-ös VB világbajnoka, Brinzay Margit, BEK és sokszoros magyar bajnok, sokszoros válogatott, valamint Major Katalin magyar bajnok és sokszoros magyar válogatott kézilabdázók, de ott van a kicsikkel foglalkozók csapatában a kiváló pedagógus Wolf Károly és Forrás Péter, valamint Rajnay-Firnicz Andrea hatalmas szakmai tapasztalatával.
 

A KSI Kézilabda Szakosztálya a Karácsonyi Ünnepekhez és az év végéhez közeledve nem a társadalmi felelősségvállalás szép példájaként gyűjtést szervezett az orosházi Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola halmozottan hátrányos tanulóinak.

A kézilabdás fiataloktól, szülőktől, edzőktől, hozzátartozóktól érkezett ruhaneműket, játékokat, sportszereket, könyveket, tartós élelmiszereket 2017. december 14.-én szállítottak Orosháza, amit 2017. december 18.-án ünnepség keretén belül Datzuk Péter edző, valamint Curpas Marcell és Csányi Roland, az ifjúsági csapat játékosai adtak át „hivatalosan” az iskola tanulóinak.


Az akadémistáknál az őszi versenyévad 2017. december 18.-án zárását a hagyományos évzáró vacsora jelentette a Baross Kocsiszín Kultúrtermében. A közel hetven fiatal elfogyasztotta a finom vacsorát, felelevenítette a mérkőzések, edzések emlékezetes történéseit, átadták az ajándékokat és valamennyien átvehették dr. Lénárt Ágota személyes ajándékát, a nemrég megjelent szakkönyvet. Természetesen csupa megszívlelendő edzői jótanáccsal távoztak: „ne egyetek sok édességet”, „a személyre szabott futó és erősítő feladatokat elvégezzétek”, stb.

Az utánpótlás bázisokban dolgozó edzők is rendeztek ajándékok átadással, sok-sok játékkal emlékezetes évzárót a fővárosi Bajza, a Dob és a Kertész utcai Általános Iskolákban, valamint az ócsai Halászy Károly Általános Iskolában.

 

A KSI Kézilabda Szakosztály vezetése ezúton köszöni meg valamennyi szülőnek, támogatónak a 2017-ben nyújtott segítséget.

Ugyancsak köszönetet mondunk azon iskolák igazgatóinak, osztályfőnökeinek, pedagógusainak, akik engedélyezték és igazolták a távolléteket, segítették a tanulók mindennapos edzések melletti tanulását, az elmaradt tananyagok pótlását.

A KSI SE Kézilabda Szakosztálya ezúton kíván Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket, eredményekben, sikerekben gazdag Új Esztendőt a KSI-sek nagy családjának és minden sportbarátnak!

 

A képek a Ferenczy-Budapest Kupán, az ócsai Halászy Károly Általános Iskola évzáróján, a Kertész és a Dob utcai Általános Iskolák Mikulás napi ajándékozásán, és az adományok elszállításának napján készültek.  

                

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.