Ökölvívás

Frank Dani győzelemmel kezdett az ifjúsági Európa-bajnokságon!

Frank Dani győzelemmel kezdett az ifjúsági Európa-bajnokságon!
Porec városában megkezdődött az ifjúsági Európa-bajnokság, egyetlen magyar volt érdekelt
 
az első versenynapon. Frank Dániel nagyon sokszor szerepelhetett már Európa-bajnokságokon és sikerrel kezdte meg a szereplését az Adria partján.
Frank Dani az ifi korosztályban újonc lengyel Igor Sulek ellen kezdett a legjobb harminckettő között a horvátországi Eb-nyitányon. A lengyel rivális szerepelt a tavalyi junior világbajnokságon, az elmúlt két Európa-bajnokságon, de az ifik között még újoncnak számít és bíztunk Dani rutinjában. Dani magasabb volt, mint a lengyel rivális és nagyon jól használta a távolságot elsősorban a második menettől kezdve. A 18 esztendős könnyűsúlyú (60kg) magyar nagyon szép kontrákkal zárta a találkozót, magabiztos volt, így az ő kezét emelték a magasba a mérkőzést követően. Következő ellenfele a legjobb tizenhat között a görög Nikolaosz Kalivakisz lesz, aki a moldáv Artiom Tolstoi ellen győzött a negyedik párban.
 
Az ifjúsági Európa-bajnokságon összesen 110 hölgy és 220 férfi szerepel majd. Összesen nyolc súlycsoportban is rendezni kell összecsapásokat a legjobb tizenhat közé jutásért. Az ifi Eb-n összesen 12 női, valamint 13 férfi súlycsoportban zajlanak a küzdelmek, április 14-én így 25 bajnokot avatnak majd Horvátországban.
 
Ács József tíz versenyzővel utazott el az év első Európa-bajnokságára, munkáját Lantos Gyula, valamint Farkas József is segíti majd Horvátországban. A 2006-os, 2007-es korosztályos csapat idén már több eseményen is szerepelt, az október végi világbajnokság pedig a fő cél 2024-ben.
„Frank Dani egyhangú pontozással nyert lengyel ellenfele ellen, és ez első mérkőzésnek kiváló volt. Dani kicsit rozsdás volt az elején, kicsit késve vette észre a lehetőségeket, de ezeket a hibákat ki lehet javítani a következő mérkőzésre. Dani elszánt és magabiztos, sikerrel nyitotta az ifjúsági Európa-bajnokságot.” – nyilatkozta Ács József az első versenynapot követően.
 
A magyar csapat első napi eredménye az ifjúsági Európa-bajnokságon:
 
Férfi 60kg, a 16 közé jutásért: Frank Dániel – Igor Sulek (lengyel) 5:0
 
KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.