Öttusa

Öttusa-vb: Ezüstérmes a férfi váltó

Öttusa-vb: Ezüstérmes a férfi váltó

Második helyen végzett a Regős Gergely (KSI),  Szép Balázs (UTE) alkotta magyar férfiváltó a bathi öttusa-világbajnokság keddi döntőjében, míg női párosunk nyolcadik lett. Mindkét nemnél egyiptomi siker született.

Az első döntős nap éremosztásainál máris szólítottak magyarokat: Regős Gergely és Szép Balázs egyértelműen versenyben tartották magukat a bathi világbajnokság váltójában a hétfői körvívásban elért negyedik helyezéssel, majd ötödikként zártak díjugratásban egy-egy verőhibával, de nem lépték túl a szintidőt. A kettős nagyszerű bónuszvívással jött feljebb (négy győzelem, nyolc bónuszpont), a 2×100 méteres gyorsúszás tizedik eredményével viszont lejjebb esett. A kombinált szám (3×600 méter futás, két lövősorozat mindkét versenyzőnek) csúcsteljesítménye hozta el az ezüstöt a mieinknek: az ötödikről jöttek fel a második helyre az egyiptomi Ahmed Hamed, Mutaz Mohamed kettős mögé.

„Nagyon jól versenyeztek a férfiak, a hétfői vívás eredményével megteremtették a lehetőségét, hogy a végelszámolásnál »szóba kerülhessenek« – értékelt Martinek János szövetségi kapitány. – A lovaglással visszaestek ötödiknek, a bónuszvívással feljöttek harmadiknak, az úszás után megint ötödikek voltak. Innen rajtolva folyamatosan harcban voltak a bronzért a kínaiakkal, de az utolsó körben Szép Balázs a dél-koreai riválist is utolérte, így zárt ezüsttel a páros.”

Forrás: NSO - https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/ottusa-vb-ezustermes-a-magyar-ferfi-valto-2974465 

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.