Sportlövészet

27 érem mellett sikeres debütálás olimpiai versenyszámban a junior országos bajnokságon

27 érem mellett sikeres debütálás olimpiai versenyszámban a junior országos bajnokságon
A Magyar Sportlövők Szövetsége Komáromban rendezte meg az idei 25-50 méteres junior országos bajnokságot.
 
12 versenyzőnk állt lőállásba öt pisztolyos versenyszámban, melynek eredménye 27 érem.
Szabadpisztoly mix versenyszámban Szabó Barna Ádám országos bajnok, míg Vlaszács Tamás bronzérmes lett, csapatunk - Tatár Soma, Ozsváth Réka, Balázs Tamás - összeállításban ezüstérmet nyert (csak az tudja rosszul összeállítani a csapattagokat, akinek háromnál több versenyzője van).
 
Standardpisztoly mix számban Szabó Barna Ádám lett ismét dobogós, ezúttal ezüstérmet akasztottak a nyakába. Csapatversenyben győzött a Dézsi Vivien, Szabó Barna Ádám, Weite Hayden összeállítású "A" csapatunk, második lett a Fazekas Milla, Gergő Lilla, Horinka Abigél alkotta "B" csapatunk, és bronzérmes a Hadnagy Viktória, Kabina Fanni, Balázs Tamás "C" hármas (indult más csapat is).
 
A sportpisztolyos fiúk versenyében Weite Haydennek bronzérem jutott, csapatban viszont győztött a Balázs Tamás, Szabó Barna Ádám, Weite Hayden egység.
 
Női sportpisztolyban három versenyzőnk jutott a nyolcas döntőbe. Izgalmas finálé végén két szétlövést követően Dézsi Vivien - aki az alapversenyben új egyéni csúcsot lőtt - lett a versenyszám országos bajnoka. Olyan versenyzőket utasított maga mögé, mint az olimpiai kvótás Fábián Sára és a junior VB bronzérmes Jákó Miriam (mentségük, hogy a sikeres VB-t még nem tudták kipihenni).
 
Csapatunk - Dézsi Vivien, Fazekas Milla, Hadnagy Viktória - az UTE csapata mögött ezüstérmes lett.
 
Gyorstüzelő pisztollyal - bár a fiúk olimpiai versenyszáma - eddig még sosem versenyeztünk. Idén nyáron kezdte el két versenyzőnk a felkészülést, és az országos bajnokságot tűztük ki célként, hogy elkezdjük a versenyzést. Weite Hayden bámulatosan lőtte a két lassabb időegységet. A négy másodperces részt még csak "kóstolgattuk" az edzésen, ez az OB-n is látszott, de elsőre az 552 körös teljesítménnyel nagyon elégedettek lehetünk. Ezzel Hayden az előkelő harmadik helyet szerezte meg ebben a versenyszámban.
 
Fényesíti az érmeket, hogy "tini" versenyzőkkel vettünk részt a junior OB-n, szinte mindenki ifjúsági korú még.
 
Éremhalmozóink:
Weite Hayden 5 érem (3 arany, 2 bronz)
Dézsi Vivien és
Szabó Barna Ádám 4 érem (3 arany, 1 ezüst)
 
Szívből gratulálunk!
Köszönjük edzőink kitartó munkáját!
 
Hajrá KSI!
 
KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.