Vízilabda

A 44. hét vízilabda hírei

A 44. hét vízilabda hírei

Tizenegy mérkőzés, kilenc győzelem - két vereség a 44. hét mérlege.

44. hét

október 28.

Gyermek csapat

BUDAPEST 2006: GYŐZELEMMEL KEZDTÜNK

Hétfő este került megrendezésre a Budapesti Fiú 2006-os Bajnokság 1. fordulója melyben csapatunk ellenfele a HUVK SE volt. 

Csapatunk az első negyed során 4 találatot szerzett és ezzel a 7. perc végére 3 gólos különbséget állított be. 

A második játékrész is jól alakult, játékosaink ismét 4x találtak be az ellenfél kapujába, így lett az állás a félidő kezdete előtt 8-1. 

Szükség is volt erre az előnyre, mivel a harmadik negyedben kicsit kiengedtünk védekezésben, melyet a HUVK SE ki is használt. 4 gólt kaptunk tőlük, míg mi csak 1-et tudtunk lőni. Az állás ekkor még így is 9-5 volt a mi javunkra. 

Az utolsó negyedben a fiúk kihasználva helyzeteiket további 5 találatot jegyeztek, így a végeredmény 14-7 lett és sikerült megnyernünk a mérkőzést. 

Gólszerzők: Mérő Alex 3, Nagy Zalán 3, Bötkös Patrik 3, Rácz Richárd 1, Szemler Bogdán 1, Kiss Ádám 1, Módos Marcell 1, Varró Bence 1. 

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

“Gratulálok a játékosoknak! Mind a két csapatban voltak nagyon szép megoldások. Hajtottak a csapatok, az akarattal ma nem volt probléma és ennél többet, néha nem is kell kívánni.”

október 31.

Serdülő csapat

FIÚ SERDÜLŐ: GYŐZELEM A SZOLNOK ELLEN

A mai nap első mérkőzését serdülő csapatunk játszotta a Szolnoki Dózsa ellen.

Már a mérkőzés első részében sikerült csapatunknak 6 gólt lőni és mivel ellenfelünk csak 2 találatot szerzett, így a vezetés már az első 8 perc végére a mi kezünkbe került.

Előnyünket a második negyed során tovább tudtuk növelni, így a félidő kezdete előtt már 9:3 állt az eredményjelző táblán.

Számok tekintetében a fiúk megismételték az első negyedet. A végeredménye ennek a játékrésznek is 6:2 lett csapatunk javára.

Az utolsó negyedben szereztünk gólt büntetőből, emberelőnyből és akcióból is, így lett a végeredmény 18:7. A mai napon a 3 pontot a KSI zsebelte be.

Csapatunkból Szalai Péter Miklós volt, aki a legtöbb gólt lőtte, pontosan 5-öt. Utána 4 találattal Dubinák Szabolcs következik. Nagy Ákos ma 3 góllal járult hozzá a győzelemhez. 1-1 találatot szereztek: Pető Attila, Bódi Barnabás, Bede Marcell, Országh Mihály, Csapó Ádám és Deák Máté.

Gyermek csapat

FIÚ GYERMEK: GYŐZÖTT A SZOLNOK

A második mérkőzésen gyerek csapatunk ugorhatott vízbe, hogy megküzdjön a Szolnoki Dózsával a győzelemért.

Az első negyed ráúszását követően a mi birtokunkba került a labda, gólt lőni viszont nem tudtunk ebben a támadásban. A Szolnok azonban kihasználva helyzetüket, betaláltak a mi kapunkba, így átvették a vezetést. Igyekeztünk támadásainkat értékesíteni és volt, hogy vezettünk is, de sajnos a negyed végére 5:4 lett az állás, a Szolnok javára. 

A második játékrész nem volt sikeres, összesen 1 gól szereztünk, így ellenfelünk tovább tudta növelni előnyét velünk szemben. A félidő előtt 8:5 volt az állás.

A harmadik 8 percben 3 találatot értékesítettünk, így a negyedet megnyertük és csökkent a különbség is a két csapat között.

Az utolsó játékrészben azonban a Szolnok mindent beleadva 5x talált be a kapunkba és ezzel eldőlt, hogy a mai győzelem az övék lesz. A végeredmény 15:11 lett, a 3 pontot ezúttal a Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat vitte el.

Gólszerzőink: Niklász Ádám (5), Nagy Zalán Márk (2), Mérő Alex (1), Kiss Ádám (1), Gaál Botond (1), Benedek Mór (1).

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

"Gratulálok a Szolnoknak, három meghatározó játékosának eltiltása ellenére is, simán tudott nyerni ellenünk!!! Nekünk meg el kell azon gondolkozni, ha az edzésen nem tesz meg valaki mindent a fejlődése érdekében, akkor nem szabad csodálkozni, hogy a meccsen nem látja vissza a jó játékot."

Ifjúsági csapat

FIÚ IFI: GYŐZELEMMEL ZÁRT CSAPATUNK

Az utolsó mérkőzést ma ifi csapatunk játszotta. Ellenfelük a Szolnoki Dózsa volt.

Már a mérkőzés első részében sikerült megszereznünk a vezetést. Ezt az előnyünket sikerült tartani a negyed végéig, az állás ekkor 5:3 volt.

A második játékrészben döntetlent játszottunk a Szolnokkal, mindkét csapat 3-3 gólt lőtt. Az eredményjelző táblán a félidő előtt 8:6 állt.

A harmadik negyedben egyetlen labdát sem engedtünk be a kapunkba, így előnyünket növelni tudtuk a Szolnokkal szemben.

Az utolsó játékrészben összesen 6 találattal gyarapítottuk a listát, így végeredményben egy 17:8-as magabiztos győzelmet arattuk.

Gólszerzőink: Bóbis Botond (5), Pető Attila (3), Lantos István (2), Tóth-Gili Tamás (2), Nagy Ákos (2), Leposa Dávid (1), Bihácsi Bence (1), Keszthelyi Attila (1).

Dávid Zoltán, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mai mérkőzésről:

"A végeredmény nem tükrözi a mérkőzés képét, a második negyed végén még csak két gól volt az előnyünk, ellenfelünk nagyon jól tartotta magát.A harmadik negyed 3-0 eredménye juttatott minket megnyugtató előnyhöz. Gratulálok a csapatnak, az elmúlt mérkőzések gyenge védekezésén sikerült javítanunk, ami megalapozta a támadásainkat,biztos hátteret biztosított a lefordulásokhoz.A Szolnok jó játékerőt képvisel, riválisaink 1-2 góllal tudták felülmúlni őket. Ennek tükrében elégedettek lehetünk a 9 gólos különbséggel."

november 2.

2008-as csapat

2008-AS CSAPAT: AZ ELLENFÉL GYŐZELMÉVEL ZÁRULT A MAI MÉRKŐZÉS

Ma 12 óra 30 perctől 2008-as csapatunk ugorhatott vízbe, hogy megküzdjön a győzelemért a PSN Zrt. Sportiskola ellen.

Az első negyed nagyon gólcsendes volt, olyannyira, hogy egyik oldalon sem született találat.

A második 7 percben nálunk maradt a 0 gól, ellenfelünknek azonban 2x is sikerült betalálnia a mi kapunkba, így átvették a vezetést.

A harmadik játékrész vége felé, Vojnisek Péternek köszönhetően megszületett a KSI első találata, azonban ellenfelünk tovább növelte ebben a negyedben az előnyét velünk szemben. Az állás 5:1 volt ekkor.

Az utolsó negyedben döntetlent játszottunk, mind a két csapat egyaránt 2-2 gólt lőtt. Nálunk először Rózsa Benedek, majd nem sokkal később Kemény Amira talált be ellenfelünk kapujába. Sajnos ez már kevés volt számunkra a győzelemhez, így a végeredmény 6:3 lett, a PSN Zrt. javára.

Lőrincz Lajos, csapatunk edzője, így értékelte a mérkőzést:

"Javuló védekezésünk következtében rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki, aminek a túlnyomó többséget sajnos kihagytuk, köztük két 4 méterest is. Küzdeni tudásból ismét jól vizsgáztak játékosaim, de meg kell tanulnunk mérkőzést nyerni!"

Gyermek csapat

2006: GYŐZELEM AZ OSC ELLEN

13 órától két csapatunk is vízbeugrott, az egyik a 2006-os korosztály volt, akiknek ma az A-HID OSC ÚJBUDA volt az ellenfelük.

Szorosan indult a mérkőzés, ugyanis mindkét csapat 4-4 gólt szerzett az első negyed végére.

A második játékrész alatt, sikerült ellépnünk ellenfelünktől 2 góllal, így a félidő kezdete előtt már 8-6 volt az állás.

A következő 7 percben csapatunk 6 helyzetet tudott gólra váltani, így tovább tudták növelni előnyüket az OSC ellen.

Az utolsó negyedben további 4 találat született, így a fiúk magabiztos győzelmet arattak. A végeredmény 18-11 lett a KSI javára.

Gólszerzőink: Mérő Alex (6), Bötkös Patrik (5), Szabó Márton (2), Kiss Ádám (2), Szemler Bogdán (1), Módos Marcell (1), Varró Bence (1).

Székely Bulcsú, csapatunk edzője, így értékelte a mai mérkőzést:

"Taktikailag fegyelmezetten, nagy akarattal játszottunk! Annak ellenére, hogy nagyon kevesen voltunk, mindenki hozzátette a maga részét a mérkőzéshez. Teljesen mindegy az eredmény, a játék képe ma nagyon jól nézett ki. Gratulálok a csapatoknak!"

Serdülő csapat

BUDAPEST SERDÜLŐ: FÖLÉNYES GYŐZELEM A KPS ELLEN

13 órától a másik mérkőzést, serdülő csapatunk játszotta a Budapesti Serdülő Bajnokság következő fordulójában. Ellenfelük a Honvéd Kölyök Póló Suli volt.

Csapatunk már a mérkőzés első negyedében igen nagy gólkülönbségre tett szert.

A következő negyedekben sem volt ez máshogy, így összesen 44 gólt lőve, hatalmas fölénnyel sikerült megnyerni a mai mérkőzést.

Gólszerzőink: Szabó Bence (9), Deák Máté (9), Pákozdi Máté (7), Szépfalvi Gergely (4), Bede Marcell (2), Szeibert Barnabás (2), Pető Ádám (2), Iriczfalvi Gábor (2), Péter Áron (2), Sipos Botond (2), Weiner Dávid (1), Bódi Barnabás (1), Pocsai Péter (1).

Keszthelyi Tibor, csapatunk edzője, így nyilatkozott a mai mérkőzés után:

„Sajnos a mai, KPS csapata elleni mérkőzés, nagyon nehezen értékelhető. Nem megbántva ellenfelünket, ennek a mai meccsnek szerintem egyik fél számára sem volt semmi haszna. Ha két csapat között ekkor korban, súlyban, tudásban, kondícióban és minden másban a különbség az ilyen, vagy az ehhez hasonló mérkőzésekre fordított idő szinte haszontalan. Ezek ellenére, ezek mellett sikerült végig megőriznünk a kellő komolyságot, figyelmet és fegyelmet.”

november 3.

Leány gyermek csapat

LÁNY GYERMEK: CSAPATUNK ÚJABB GYŐZELMET SZERZETT

A mai nap első meccsét lány csapatunk játszotta, ellenfelük a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Sportegyesület volt.

A mérkőzés első góljára majdnem az első negyed végéig várnunk kellett, azonban ekkor egymás után 2 lövésünk is találatot ért. Az első egy emberelőnyös gól volt, amit Lendvai Natasa lőtt, a második pedig egy akciógól, ezt Tóth-Deme Róza értékesítette.

A második játékrészben ismét 2 gólt tudtunk szerezni; emberelőnyös góljával Bánhidi Bíborka neve is felkerült a góllövők közé. Az állás ekkor 4-1 volt.

A harmadik negyedet ugyan megnyerte 2-1-re ellenfelünk, a vezetést azonban nem tudták átvenni tőlünk.

Az utolsó 8 percben további 4 gólt lőttünk, ebből 2-t Nagy Gréta Szabinának sikerült, így megnyertük a meccset. A lányok ismét győzelmet arattak, a végeredmény 9-5 lett.

Győzelmünkhöz kellett a jó kapus teljesítmény is, Barcza Kata ma 76%-kal védett.

Nádor Zsombor, csapatunk edzője, így értékelte a mai mérkőzést:

"Nagyon nehéz és a végletekig kiélezett mérkőzésre számítottam. Tudtuk, hogy elsősorban nem a szép, látványos játék, hanem a küzdelem és a szív-higgadt fej egyensúlya fog dönteni.
Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a hozzáálláshoz és a kimagasló egyéni teljesítményekhez. Külön öröm, hogy a 3 évvel fiatalabb játékosaink is szerephez tudtak jutni.
Nem szoktam játékost kiemelni, de Barcza Kata 76%os védési mutatója mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Gratulálok hozzá!
Hajrá KSI!

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.