Kelwin

KSI-nek 1963-as megalapítása óta nem lett kialakítva olyan önálló szimbólum, amely kifejezi tevékenységét és egyben a fiatalokhoz is szól.

Az elmúlt esztendőben megfogalmazódott az a gondolat, hogy a közelgő évfordulóra (60. évforduló) az arculati elemek megváltoztatásával együtt készüljön el egy olyan kabala figura, amely a KSI szellemiségét, munkáját (elmúlt, mostani és jövőbeli) egyaránt szimbolizálja.

A kabala megtervezésére egy pályázatot írtunk ki, amely nagy sikert aratott és Papp Lőrinc győztes terveiből, valamint a KSI megújult arculati elemeiből megszületett egy csillag forma.

A KSI három betűje maga a BRAND! - nem csak kis hazánkban Magyarországon, de világszerte ismerik és elismerik.

A KSI új logójában, amely egyszerű és letisztult - elhagyva a pajzs motívumot - a három betűben jelenik meg az új arculat.

Az új betűk, azok színeiben és formavilágában megtalálható a régmúlt KSI narancsos színvilága, a '90-es évek sárga színei, valamint a kék-sárga pajzs színek az új színvilággal vegyítve.

A KSI felirat új betűtípusának kialakításával szerepet kapott egy olyan "K" betű létrehozása is, amely akár egyedi szimbólumként is megállhatja a helyét. Így jutottunk el egy olyan betűhöz, amely közepén egy csillag is látszik, hiszen az eredeti terveink között az új logóban egy csillagot, mint szimbólumot is szerettünk volna megjeleníteni.

 

Amennyiben jobban megszemléljük a KSI új feliratát a K betűt "szétbontva", annak felső része V betűt formáz. Szerettük volna a győzelem szimbólumát (Victory) is megjeleníteni logónkban. A sportoló egyén, sikerének elérését követően (lehet ez sportesemény, vagy egyéni határok átlépésekor) legtöbb alkalommal, a győzelem után felemeli mutató és középső ujját, ezzel egy V alakot formázva, azaz a győzelem szimbolumát mutatva. 

 

Mindezek után arra jutottunk, a pályázatban szereplő ötlet, a színek és az új logó kialakításával a "K" betű közepéből kirepülő csillagból lesz megalkotva a KSI eddigi első szimbóluma, egyben kabalája egy CSILLAG.

 

A KSI-ből kilépő csillag szimbolizálja a nevelésünket, hitvallásunkat! Nálunk Központban az Ifjúság! A "K" betű középpontjában egy kis csillag található amely, ha megnő, akkor elrepül végigszáguld az égbolton BEragyogva azt és üstökösként száguld a végtelenbe.

Amiért a csillagra esett a választásunk

1

A csillag önállóan szimbolizálhat egy személyt

2

Az égre tekintve a csillagok sokasága szimbolizálják a tagok sokaságát

3

Vannak kisebb halványabb és nagyobb fényesebb csillagok úgy, ahogy egy sportoló közösségben vannak kiemelkedő tehetségek

4

A törpe csillagból hatalmas supernova, azaz óriás csillag alakúlhat ki

5

Üstökösök azok, amelyek fáklyaként beragyogják az égboltot

6

Vannak álló csillagok, akik örökké fennmaradnak olyanok, mint bajnokaink, akikre örökké büszkék vagyunk és emlékezünk rájuk

7

Vannak csillag halmazok, amelyek a családot, az egységet szimbolizálják, amelyek szintén megtalálhatóak a KSI közösségében

8

Vannak sajnos hulló csillagok is, így tudván azt mindenkiből nem lehet bajnok! Megpróbáljuk napi tevékenységünkkel szolgálni az ifjúságot és nem csak sikeres sportolót, hanem embert is nevelni belőlük.

A siker, egyben STAR-sággal is jár, így a kis csillagunk talán ezt is magában foglalja, a sikeres nevelést, a sportsikereket, az átadott és nevelt versenyzőink sikereit, amelyeket Európa- és világbajnokságokon, olimpiákon érnek el.

 

A fentebb leírt gondolatokat együttvéve 2023-ban megszületett  

A KSI ÚJ csillaga, egy barátságos, mosolygós figura, amely a KSI új színvilágát is viseli, az egyik szárán a KSI új logójával.

 

Fontos volt számunkra továbbá egy olyan név megtalálása, amely egyedi, csak KelWin-hez köthető. 

A csillagunk neve egy szójáték is egyben. 

Mindenképpen a KSI-hez köthetően "K" betűvel szerettünk volna, hogy kezdődjön a kabalánk neve, ezzel használva a KSI első új betűjét, a "K" betűt, amely egyben tartalmazza a színeket és a csillagot a közepében.

 

Nagy betűvel írva a "Win" szótagot a névben az alábbi jelentéssel ruházzák fel KelWin-t:

 

- win (főnév) - győzelem

- win (ige) - nyer, győz, elér, elnyer, szerez, kivív, nyerni, megnyer

 

A KSI sportegyesületnél mindazonáltal, hogy a nevelés a fókusz, fontos tudni, hogy győzni kell, azaz Kel(l) Win! :-)

 

Minden nap azon dolgozik sportoló és edzője, hogy igazi bajnok váljon belőle, le kell győznie saját magát, társait. Versenytársai előtt  kell szereznie sikereket, el kell érje céljait, ki kell vívni edzője, társai valamint ellenfelei elismerését és a legvégén meg kell nyerje azt amire vágyott, amiért küzdött!

 

Kérlek Titeket, fogadjátok szeretettel Kelwin-t, a KSI kabalafiguráját!

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.