A járvány után nagyobb mosollyal ültek hajóba a KSI-sek

Kajak-kenu 2020.06.01.
A kéthónapos kényszerpihenő után gőzerővel készülnek a KSI kajakosai a késő nyári és őszi feladatokra; a fővárosi klub utánpótlásedzőjét, Agócs Mihályt kérdeztük.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások után mindenkit jó érzéssel tölthet látni, hogy újra megtelnek élettel az utcák, szépen lassan minden újraindul. Pontosan ezt tapasztaltuk, amikor begurultunk a KSI népszigeti vízitelepére, ahol immár három hete szigorú korlátozások mellett, de töretlen lelkesedéssel készülnek a klub ifjú kajakosai.

„Március tizenötödikével fejeztük be a telepen az edzéseket – emlékezett vissza a KSI utánpótlástrénere, mások mellett Kozák Danuta, Benedek Dalma, Szabó Gabriella és Paksy Tímea nevelőedzője, Agócs Mihály. – Alapvetően a fiataljaink nagy területen, szabad levegőn, nagy szabadságfokkal űzik a sportágukat, így nehéz volt bekényszerülni a négy fal közé és az edzőknek is komoly kihívás volt olyan feladatokat adni nekik, amelyeket amúgy télen végeznek, közben pedig csak arra vártak, hogy vízre lehessen jönni.”

A KSI gyermek és kölyök korosztályú kajakosaiért felelős mesteredző elmondta, hogy a könnyítések életbe lépésével immár három hete munkába álltak. Természetesen sokkal szigorúbb feltételek mellett, mint korábban, több öltözőt nyitottak, sokkal kisebb csoportokban edzenek és kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre.

„Senkinek nem volt egyszerű, mert éppen befejeztük a téli munkát, és azt kellett abbahagyni, amiért érdemes kajakozni. Nálunk is volt egyfajta aggodalom a létszám alakulását illetően, de nagyon kellemes meglepetés ért bennünket: a gyerekek fülig érő szájjal érkeztek és szálltak vízre, egy versenyzőnk hagyta abba, de közben négy új gyerek érkezett hozzánk.”

A járvány átalakította a versenyrendszert is: a júliusi nagyüzem helyett augusztus végén és szeptemberben rendezik a legfontosabb viadalokat.

„Lesz néhány utánpótlásverseny, de persze sokkal kevesebb, mint általában. A több évtizede működő rendszer megbomlik, az augusztusi pihenők helyett, most akkor is edzenünk kell, hiszen az országos bajnokságok például csak szeptemberben lesznek. Ez még nagyobb áldozatot és rugalmasságot igényel a családok részéről is.”

 

Bruckner Vince, utanpotlassport.hu

Fotók
Videók

Ajánló

Remekül ment az elmúlt hetekben a felmérőversenyeken Kammerer Zoltán és a 20 éves Varga Ádám párosa. A KSI ifjúsági világbajnokával a közös munkáról és az előtte álló feladatokról beszélgettünk.
Agócs Mihály edzőnk beszél az újraindulásról, az M4 Sport Jövük! utánpótlás magazin 24. részében.
A kéthónapos kényszerpihenő után gőzerővel készülnek a KSI kajakosai a késő nyári és őszi feladatokra; a fővárosi klub utánpótlásedzőjét, Agócs Mihályt kérdeztük.
Sérülésekről, betegségekről szólt az elmúlt két éve Varga Ádámnak, aki 2017-ben 18 évesen még K-1-ben szerzett ifjúsági világbajnoki címet. A KSI SE fiatal versenyzője szerencsére meggyógyult, ráadásul amikor Kammerer Zoltánnal ül össze, akkor “muzsikál” alattuk a páros, így Matyus Zsolt tanítványa megcélozta Tokiót.
A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, ami az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.