Két arany,egy ezüst és két bronz-első hely a képzeletbeli éremtáblázaton

Asztalitenisz 2017.01.15.
Most vasárnap rendezték a Budapesti régiós asztalitenisz bajnokságot újonc korosztályban a budai Ormai László sportcsarnokban. A leány vezetőegyesület, a Statisztika otthonában nagyon jól sikerült a szereplés a KSI-S fiataljainknak.

A 11 évnél fiatalabb lányok versenyében az indulók száma korántsem nevezhető kimagaslónak,ám annál nagyobb izgalmakat hozott ez a versenyszám,melynek végén Benczik Dóra megszerezte első érmünket,azzal,hogy a dobogó második fokára léphetett fel.

A fiúknál,ugyanebben a korcsoportban született talán a verseny legnagyobb meglepetése,Török Seiya Krisztián szereplése. A Ninja becenévre hallgató Krisztián nem kezdett jól,selejtező csoportjában csak másdoik lett,ez azonban elég volt a főtáblára jutáshoz,ahol viszont nem kevesebbet vitt véghez,minthogy megnyerte a versenyt.Külön dícséret illeti,amiért a verseny döntőjében azt a Cseri Ádámot (BVSC-ZUGLÓ) verte 3-2-re,akitől a selejtező csoportjában 3-0-s vereséget szenvedett.

A leányok (U13) korosztályában a délelőtt már egy ezüstöt szerző Benczik Dóra most egy bronzéremmel kellett,hogy megelégedjen.Mellette a dobogón Trungel Mirella szintén bronzéremmel a nyakában végzett,habár nagyon közel volt a döntős szerepléshez.

A fiúknál beigazolódott a papírforma, Straubinger Balázs simán végig menetelt a mezőnyön a döntőig,egyetlen játszmát sem veszítve,a döntőben viszont nagy csatában felülmúlta a BVSC-s ellenfelét is,így megnyerte második aranyunkat.

Szimán Barbara, Stefán Ábel (U13) nem jutottak tovább selejtező csoportjukból.

Fotók
Videók

Ajánló

A 2018/2019-es évad nyitó országos utánpótlás versenyét rendezte az Országos Asztalitenisz Szövetség augusztus 29-30-31-én. A lányok az Ormai László csarnokban, a fiúk a BVSC termeiben vitézkedtek. A három napos viadalon 150 lány induló és 240 fiú induló versenyzett.
Kiskunmajsán rendezték meg a Kelet-Magyarország 2018.évi újonc és serdülő ranglista versenyt.
Huzsvár Erik serdülő kora ellenére legyőzte az Ifjúsági (U18) mezőnyt ezzel is nagyban hozzá járulva, hogy a KSI legyen a legeredményesebb szakosztály 2018-ban.
A négy versenyszámból három aranyérmet nyertek a KSI-sek és egy szépen csillogó ezüstérmet.
A Serdülő MOATSZ kupáról két aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza versenyzőink.