Temérdek fiatal, megannyi gól

Vízilabda 2018.11.08.
Nyolc mérkőzésen huszonegy utánpótláskorú vízilabdázó összesen harminckét gólt jegyzett a férfi felnőtt ob I negyedik fordulójában. A legeredményesebbek a KSI SE fiataljai voltak, közülük is a 17 éves Bóbis Botond emelkedett ki teljesítményével, aki négy találatot szerzett a BVSC-Zugló otthonában. Rajta kívül vezére volt még együttesének a 18 esztendős debreceni Fekete Gergő is, akinek góljai győzelmet értek a Kaposvár ellen.

Lezajlott a felnőtt vízilabdázók élvonalbeli bajnokságának negyedik fordulója, amelyben minden együttes vízbe ugrott. Születtek nem várt eredmények, de többnyire beigazolódott a papírforma. Ami az utánpótlást tekintve külön öröm: rengeteg fiatal betalált.Az 1998. január 1. után született játékosok közül a legtöbb gólt a KSI pólósai termelték: heten összesen tíz gólt jegyeztek. A legeredményesebb a 17 éves Bóbis Botond volt, aki négyszer is túljárt az ellenfél BVSC-Zugló kapusának eszén. Ennek ellenére együttese 13‒11-re kikapott, így továbbra is nyeretlen.

Győzelemre vezette azonban klubját a 18 esztendős debreceni Fekete Gergő, aki három találatot szerzett a Kaposvár otthonában. Az eredmény nemcsak az ő, hanem csapata számára is nagy siker, hiszen a diadallal megerősítették negyedik ‒ még rájátszást érő ‒ helyüket a B-csoportban.

Kiválóan teljesítettek a Miskolci Vízilabda Club már felnőttválogatottban is bemutatkozott fiatal játékosai, Vadovics Viktor és Nagy Ádám a VasasPlaket otthonában.  Az 1998-as születésű duó eredményessége ‒ Vadovics két, Nagy egy gólja ‒ nagyban hozzájárult az alakulat veretlenségének megőrzéséhez. A miskolciak 12‒6-ra győztek, ezzel a továbbra is másodikok a tabellán.

Az utanpotlassport.hu cikke.

Fotók
Videók

Ajánló

Öt győzelem - két vereség a heti mérleg.
Gyermek csapat HÚSZGÓLOS GYŐZELEM A SZOLNOK ELLEN
LEGNAGYOBB GÓLARÁNNYAL NYERTEK A SERDÜLŐK!
A Debrecen ellen játszottunk le egy elhalasztott mérkőzést. Végig kiélezett párharcot láthattunk, ahol a harmadik negyed végéig mi mentünk az eredmény után. A végén 9-9-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, majd büntetőkkel sikerült megnyernünk a mérkőzést.
Tíz mérkőzést játszottak vízilabdázóink a múlt héten. Szoros mérkőzések, rangadók.