Jégkorong

Jégkorong női U25 hírek

Jégkorong női U25 hírek

A KSI női U25-ös csapatának az idei mindössze a második szezonja, mégis jelentős fejlődésen ment keresztül a 2019-es megalakulás óta eltelt időszakban.

A KSI női U25-ös csapatának az idei mindössze a második szezonja, mégis jelentős fejlődésen ment keresztül a 2019-es megalakulás óta eltelt időszakban.

Első idényükben lányaink a tízcsapatos mezőny 7. helyéért játszottak volna, de a pontvadászat a járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt félbeszakadt. A holtszezonban a sok nehezítő körülmény ellenére erősödött a keret: új játékosok érkeztek, és a meglévő csapattagok is egyre jobban fejlődtek. A 2020/2021-es évadot Képes Pállal kezdte meg az együttes, majd december közepétől a járványügyi szabályozások miatt eszközölt, korosztályok közötti edzőmozgást követően a régi-új vezetőedző, Kerekes-Papp András vette át a csapatot. A szezon első felére rányomta a bélyegét, hogy az új sátor és palánkrendszer beszerzése még folyamatban volt, így a KSI csapatai alacsony edzésszámmal, más jégpályákon vendégeskedve készültek a mérkőzésekre, de február elején végre megnyílt a vadiúj, minőségi edzéslehetőséget garantáló Millenáris Jégsátor, ami az ugrásszerűen javuló teljesítményben is megmutatkozott.

Lányainkat a döcögős indulás sem akadályozta meg a sikeres szereplésben: a kilenccsapatos U25 B-bajnokság alapszakaszát a harmadik, majd a felsőházi középszakaszt a KMH Budapest B mögött a második helyen zárták. A menetelést olyan eredmények szegélyezték, mint a 14-2-es FTC B elleni győzelem, vagy a korábbi mumus Angels és DVTK elleni diadalok. A két győzelemig tartó negyeddöntőt így a középszakasz 7. helyezett Debreceni HK ellen kezdhettük meg a Millenárison, és az első meccset magabiztos játékkal, 10-1 arányban be is húztuk. Sokat mondó statisztika, hogy míg a mieink 96, addig a vendégek 7 alkalommal lőttek kapura. A mérkőzésen több kiemelkedő teljesítmény született: Péter Csilla csapatkapitány 3 gólt és 2 gólpasszt, Zsigmond Flóra 2 gólt és 2 gólpasszt, míg Decsi Veronika 3 gólt jegyzett.

Legközelebb március 14-én, vasárnap 16:45-kor, Debrecenben csap össze a két alakulat, ahol a tét az elődöntőbe való továbbjutás lesz. A bajnokság alakulása a www.jegkorongszovetseg.hu oldalon követhető. Szurkoljunk a lányoknak! Hajrá, KSI!

Fotók: Matejin Evelyn

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.