Jégkorong

Az elődöntőben a női hokisok!

Az elődöntőben a női hokisok!

Izgalmasra sikerült női U25-ös hokicsapatunk második negyeddöntő-mérkőzése Debrecenben, de a jó hajrának köszönhetően újabb nagy különbségű diadallal jutottak tovább lányaink a következő körbe. A kezdő bedobás pillanatától kezdve nagy nyomást helyeztünk a házigazda DHK csapatára, ami Zsigmond Flóra révén a 11. percben érett góllá (0-1). A nagy tűzijáték ellenére jól állta a sarat a debreceni kapus, így több találat nem született az első felvonásban.

A második harmad elején Decsi Veronika és Kiss Veronika gyorsan háromgólosra növelte az előnyünket (0-3), ám ekkor a védekezésünkben egy hatperces rövidzárlat következett, amit kihasználtak a hazaiak, és néhány kontratámadásból rövid idő alatt kiegyenlítettek (3-3). Szerencsére Orbán Petra góljával a 33. percben visszavettük a vezetést (3-4), így mi várhattuk jobb pozícióból az utolsó játékrészt.

A záró etapra sikerült rendeznünk a sorainkat, és végre feljavult a helyzetkihasználásunk is: először Kelemen Kitti a kékvonal közeléből volt eredményes emberelőnyben (3-5), majd az 58. percben Péter Csilla biztosította be a győzelmet egy remek duplával (3-7). Ezzel pedig eldőlt, hogy a KSI bejutott a női U25 B bajnokság elődöntőjébe!

Kerekes-Papp András, a csapat edzője így értékelte a találkozót:

"Az előző meccshez képest variálni kellett a sorokon, ami megnehezítette a dolgunkat, sokszor nem találták egymást a játékosok a jégen. Ennek ellenére ismét rengeteget támadtunk, kevés teret hagytunk az ellenfelünknek, és számos helyzetet tudtunk kialakítani. Az első két harmadot szorossá tettük magunknak, de örülök annak, hogy az utolsó játékrészben megrázták magukat a lányok, és magabiztosan húzták be a győzelmet. Hétfőn folytatjuk az edzéseket, készülünk az elődöntőre - bár egyelőre nem dőlt el, kikkel és mikor fogunk játszani. Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, szép munka volt!"

 

Fotó: Matejin Evelyn

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.