Jégkorong

Jégkorong női U25 hírek - interjú Kerekes-Papp Andrással

Jégkorong női U25 hírek - interjú Kerekes-Papp Andrással

Kerekes-Papp Andrást kérdeztük a női csapatunk szombati győzelméről és a szezon eddigi részéről.

 

A szezon előtt sokan kételkedtek abban, hogy az U25 B-ből indulva nem lesz-e túl nagy ugrás az U25 A és az osztrák bázisú DEBL, de látva a lányokban rejlő potenciált, számomra csak az volt a kérdés, hogy mennyi időbe telik, amíg mentálisan felnövünk ezekhez a bajnokságokhoz. A képességek terén nincs behozhatatlan hátrányunk, csupán a kellő akaraterő és önbizalom hiányzott. Ahogy teltek a hónapok, lepcsőfokonként haladtunk felfelé, az utóbbi időben már többször is visszafordultunk a győzelem kapujából, több meccset veszítettünk el nyert helyzetből, mert a játékosokban is sok volt a kétely önmagukkal szemben, maguk fölé emelték az ellenfeleket, nem álltak készen a sikerre. Az edzéseken és az elméleti órákon folyamatosan azon dolgoztunk, hogy a kondicionális, technikai és taktikai képességek fejlesztésével leküzdjék a lányok az saját maguk elé állított akadályokat, és a komfortzónájukból kilépve megtanulják és megértsék az ars poeticámat, miszerint mindig lehet valamit jobban, gyorsabban, magasabb energiaszinten csinálni.

Szombaton, mint minden meccsre, a tabellamásodik Graz elleni hazai találkozónkra is reménykedve érkeztem, hogy hátha most sikerül kilépni az árnyékunkból, és elhiszi magáról a csapat, hogy van keresnivalója a pályán még egy ilyen erős brigád ellen is. A kezdő bedobás után gyorsan elkaptuk a fonalat, sok mindent meghatározott, hogy az első cseréink jól sikerültek. Takács Zoé kirobbanó formában tartotta hátul a mieinket, takarásból, szólóból sem tudott neki gólt lőni az ellenfél. 44 lövést védett, és ezzel 13 évesen az első kapus lett az idei DEBL-szezonban, aki nem kapott gólt a Graztól. Zoé a mezőnyjátékosoknak is erőt adott a remek teljesítményével, és látszott, hogy miként más meccseken a feladás és a rossz hozzáállás, ezúttal a pozitív gondolkodás és az alázat ragadt át folyamatosan egyik játékosról a másikra. Megtettük azokat a bizonyos plusz lépéseket, odaértünk a passzokra, lövésekre, betartottuk a taktikát, nyomást helyeztünk az ellenfélre, és ezzel rutintalanabb csapatként is sikerült pszichés fölénybe kerülnünk. Szűcs Daniella egyéni akcióból született szép gólja a második harmadban meglepte az osztrákokat, ám akárhogy próbálkoztak, képtelenek voltak egyenlíteni. A hajrában még a kapusukat is lehozták, és újabb mezőnyjátékost küldtek be a helyére, mindent feltettek egy lapra, de Decsi Veronika a saját kékvonalunkról, a palánk mellől betalált az üres kapuba, és ezzel pontot tett a mérkőzés végére.

Mint minden klubnál, nálunk is sokan hiányoztak (12 mezőnyjátékosunk állt ki a 17 osztrák ellen), azonban fontos lecke volt, hogy nem a nevek adják a keret erejét, hanem az a hozzáállás, amit csapatként képviselünk, bárki is lép jégre KSI-mezben. Ez volt az első számszerűsíthető sikerünk a szezonban és egyúttal az első mérföldkő, amelyet sikerült magunk mögött hagynunk. Nagyon kellett ez a győzelem, sokat vártunk rá, és komoly jelentősége van annak, hogy épp a DEBL legjobb osztrák csapata ellen értük el. Végre megerősítést nyert, hogy nem melózunk hiába, és jó irányba tartunk. Bízom benne, hogy az évad hátralévő részében is tiszta fejjel, a most mutatott attitűddel és játékkal fogunk pályára lépni. Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Tóth Nikoletta

 

Forrás: KSI Hoki - https://www.facebook.com/ksihoki/ 

 

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.